1,9 millioner kroner til kirke på flere måder

Der er langt fra søndagsgudstjenesten til de 14 folkekirkelige projekter, som nu får støtte fra Folkekirkens Udviklingsfond. De ti projekter får tildelt støtte under overskriften ”Kirken i samfundet”, og det er meningen, at de enten skal bidrage til at vende udviklingen med den faldende dåbsprocent eller fremme kirkens engagement i lokalområdet.

Den største bevilling gives med 300.000 kroner til et samarbejde mellem Aalborg Stift, Aalborg Universitet og Aarhus Universitet. Her skal gymnasieklasser under overskriften ”Hvad er meningen” samarbejde om et tværfagligt forløb for gymnasieelever om livets store spørgsmål.

På Sjælland modtager Roskilde og Helsingør stifter 100.000 kroner til en stor konference, hvor ikke bare præster men også menighedsrådsmedlemmer skal undervises i dåb og dåbsoplæring med den hensigt at bidrage til vending i en af folkekirkens største udfordringer: At få vendt det faldende dåbstal.Kirkeminister Bertel Haarder glæder sig over bredden og mangfoldigheden i de 55 ansøgninger, som Udviklingsfoden i alt modtog.

- Der er både tale om akademiske projekter samt mere jordnære, konkrete ideer som f.eks. en hoppeborg udformet som en landsbykirke. Det er en kreativ og utraditionel måde at vise kirkelig tilstedeværelse på, når man møder den til byfester og friluftsgudstjenester, siger Bertel Haarder.

Se de støttede projekter her: 

Udviklingsfonden 2016 - PDF

Nyhedsarkiv

16/04 2018

Kirkeminister Mette Bock har nu udpeget de fire medlemmer, der skal sidde i Det rådgivende Udvalg vedrørende Trossamfund for de kommende fire år.

Udv...

Læs mere
09/04 2018

2017 var et år i Reformationens tegn – et år, hvor det i stor stil blev markeret, at det var 500 år siden, Martin Luther offentliggjorde sine 95 teser...

Læs mere
21/02 2018

Tre ud af fire danskere er fortsat medlemmer af folkekirken. Men der er flere, der forlader folkekirken ved udmelding eller dødsfald, end der er nye,...

Læs mere
15/02 2018

Kirkeministeriet har i dag udsendt cirkulære om ringning med kirkeklokkerne i anledning af Hans Kongelige Højhed Prins Henriks død.

Læs mere
09/02 2018

Ny undersøgelse viser, at der nu er større forskel på, hvordan konfirmationsforberedelsen passes ind i elevernes skoleskema, end inden...

Læs mere
09/01 2018

Et helt nyt lønsystem til menighedsrådenes ansatte – det nye FLØS – er taget i brug.

 

Det betyder, at der nu åbnet for, at menighedsrådenes...

Læs mere