Bedre tilgængelighed til folkekirkens kirker, kirkegårde og folkekirkens øvrige bygninger for mennesker med handicap

Pressemeddelelse den 23. december 2004

 

Der skal være bedre tilgængelighed for handicappede til folkekirkens kirker, kirkegårde og folkekirkens øvrige bygninger, mener kirkeminister Tove Fergo (V).

 

I det nye år vil der således blive stillet krav om, at alle landets menighedsråd i forbindelse med det årlige syn af kirke, kirkegård og de øvrige bygninger også vurderer tilgængeligheden for mennesker med handicap. Kravet vil ligeledes blive indført ved det såkaldte provstesyn.

 

- Der er desværre fortsat for mange steder, hvor der ikke er god nok tilgængelighed for handicappede til folkekirkens bygninger og kirkegårde. Næppe af ond vilje, men nok snarere fordi, man ikke har tænkt på, at fx en bestemt trappe eller måske en smal dør kunne udgøre et problem for mennesker med handicap, udtaler kirkeminister Tove Fergo (V).

 

- Ved at lade kirkebygningens, kirkegårdens og de øvrige bygningers tilgængelighed for mennesker med handicap indgå som en obligatorisk del af menighedsrådenes årlige syn, er det håbet, at menighedsrådene for fremtiden vil være mere opmærksomme på, at der er ordentlig tilgængelighed for mennesker med handicap.

 

Kirkeminister Tove Fergo vil desuden tage initiativ til, at der i det nye år vil blive udsendt en vejledning til menighedsrådene med gode råd til, hvordan man får det til at fungere i praksis.

 

Ideen til ovenstående initiativ stammer fra en arbejdsgruppe om tilgængelighed til folkekirkens bygninger, som kirkeministeren lod nedsætte i 2003, med repræsentanter fra bl.a. Dansk Handikap Forbund, Landsforeningen af Menighedsrådsmedlemmer og Provsteforeningen. Arbejdsgruppen har netop afleveret en rapport, som kan findes på Kirkeministeriets hjemmeside.

 

Rapport fra arbejdsgruppen om tilgængelighed til folkekirkens bygninger - PDF (Hjælp til PDF)

Nyhedsarkiv

21/02 2018

Tre ud af fire danskere er fortsat medlemmer af folkekirken. Men der er flere, der forlader folkekirken ved udmelding eller dødsfald, end der er nye,...

Læs mere
15/02 2018

Kirkeministeriet har i dag udsendt cirkulære om ringning med kirkeklokkerne i anledning af Hans Kongelige Højhed Prins Henriks død.

Læs mere
09/02 2018

Ny undersøgelse viser, at der nu er større forskel på, hvordan konfirmationsforberedelsen passes ind i elevernes skoleskema, end inden...

Læs mere
09/01 2018

Et helt nyt lønsystem til menighedsrådenes ansatte – det nye FLØS – er taget i brug.

 

Det betyder, at der nu åbnet for, at menighedsrådenes...

Læs mere
21/12 2017

På ti år er der kommet 55 flere moskeer og muslimske bedesteder i Danmark end for ti år siden. Der findes nu 170 moskeer i Danmark mod 115 i 2006....

Læs mere
20/12 2017

Et lavere dørtrin for unge til kirken, en dåbskampagne og kirken som en af civilsamfundets medborgeraktører.

Det er nogle af hovedoverskrifterne bag...

Læs mere