Bedre tilgængelighed til folkekirkens kirker, kirkegårde og folkekirkens øvrige bygninger for mennesker med handicap

Pressemeddelelse den 23. december 2004

 

Der skal være bedre tilgængelighed for handicappede til folkekirkens kirker, kirkegårde og folkekirkens øvrige bygninger, mener kirkeminister Tove Fergo (V).

 

I det nye år vil der således blive stillet krav om, at alle landets menighedsråd i forbindelse med det årlige syn af kirke, kirkegård og de øvrige bygninger også vurderer tilgængeligheden for mennesker med handicap. Kravet vil ligeledes blive indført ved det såkaldte provstesyn.

 

- Der er desværre fortsat for mange steder, hvor der ikke er god nok tilgængelighed for handicappede til folkekirkens bygninger og kirkegårde. Næppe af ond vilje, men nok snarere fordi, man ikke har tænkt på, at fx en bestemt trappe eller måske en smal dør kunne udgøre et problem for mennesker med handicap, udtaler kirkeminister Tove Fergo (V).

 

- Ved at lade kirkebygningens, kirkegårdens og de øvrige bygningers tilgængelighed for mennesker med handicap indgå som en obligatorisk del af menighedsrådenes årlige syn, er det håbet, at menighedsrådene for fremtiden vil være mere opmærksomme på, at der er ordentlig tilgængelighed for mennesker med handicap.

 

Kirkeminister Tove Fergo vil desuden tage initiativ til, at der i det nye år vil blive udsendt en vejledning til menighedsrådene med gode råd til, hvordan man får det til at fungere i praksis.

 

Ideen til ovenstående initiativ stammer fra en arbejdsgruppe om tilgængelighed til folkekirkens bygninger, som kirkeministeren lod nedsætte i 2003, med repræsentanter fra bl.a. Dansk Handikap Forbund, Landsforeningen af Menighedsrådsmedlemmer og Provsteforeningen. Arbejdsgruppen har netop afleveret en rapport, som kan findes på Kirkeministeriets hjemmeside.

 

Rapport fra arbejdsgruppen om tilgængelighed til folkekirkens bygninger - PDF (Hjælp til PDF)

Nyhedsarkiv

21/11 2018
01/11 2018

Folkekirkens tre kirkemusikskoler går en sikrere fremtid i møde med en ekstrabevilling på ca. 2,4 millioner kroner i 2019 – stigende til 7 millioner...

Læs mere
05/10 2018

Der bliver ikke afstemningsvalg i år for de menighedsråd, som ved valget i 2016 blev valgt for en to-årig funktionsperiode.

Det drejer sig om 150...

Læs mere
01/10 2018

Land og by, indendørs- og udendørs, akademikere, folkeskolelærere og ufaglærte – folkekirken beskæftiger ca. 12.000 medarbejdere i vidt forskellige...

Læs mere
27/09 2018

Når der i forbindelse med Folketingets åbning tirsdag den 2. oktober afholdes åbningsgudstjeneste i Christiansborg Slotskirke, bliver det med...

Læs mere
10/09 2018

Andre akademikere end teologer skal kunne søge ansættelse som præst, hvis de gennemfører en teologisk efteruddannelse. Efteruddannelsen med en...

Læs mere