Bort med kirkebøvlet, Bertel - ind med ideerne

Kirkeminister Bertel Haarder går nu i offensiven med unødigt bøvl og bureaukrati i folkekirken. Han tager dermed konsekvensen af, at han fra flere forskellige steder i landet bliver ved med at modtage meldinger om, at menighedsråd løber panden mod mure af unødigt og demotiverende bureaukrati.

- Det handler om, at flere af eksemplerne lyder så grelle, at man simpelt hen ikke kan byde de vilkår til frivillige, der yder en indsats i kirkelivet, siger Bertel Haarder.

På Kirkeministeriets hjemmeside vil der derfor i den nærmeste fremtid være adgang til et skema, hvor medlemmer af menighedsråd og andre aktive i kirkelivet kan indberette de bøvlede og unødvendige bureaukratiske procedurer, de måtte støde ind i.

Og der er netop ikke tale om et nyt, bureaukratisk og bøvlet skema – blot en indberetning af selve bøvlet og hvilket sogn og provsti man indberetter fra under sloganet ”Bort med kirkebøvlet, Bertel - ind med ideerne.”

- Et af de seneste eksempler handler om et menighedsråd, som har været ni år undervejs med at etablere en ny, større kirkegård. I dag kan de konstatere, at de efter lang sagsbehandlingstid stadig ikke er kommet i mål. Uanset forklaringerne er det simpelt hen for længe at vente, siger Bertel Haarder.

Andre eksempler handler om kirkebænke, der ikke må flyttes og dyre konsulenter på kostbare rejser til lovpligtige bygningstilsyn af præstegårde.

- Jeg ser det som min vigtigste opgave at forfølge disse eksempler så langt, det overhovedet kan lade sig gøre. Især når det går ud over de frivilliges arbejde, er det kritisabelt. Det er uforståeligt for folk, der er gået ind i arbejdet for at gavne kirken – men så blot møder en mur af bureaukrati og mærkelige regler, siger Bertel Haarder.

- Eneste forbehold er, at selv en kirkeminister ikke kan trylle. Regler er oprindeligt indført af en grund. Men jeg har en stærk mistanke om, at det har taget overhånd i folkekirken, og der skal ryddes så gennemgribende op som muligt, siger Bertel Haarder.

Meld kirkebøvl her:

 https://da.surveymonkey.com/r/boevlogideer

Nyhedsarkiv

16/04 2018

Kirkeminister Mette Bock har nu udpeget de fire medlemmer, der skal sidde i Det rådgivende Udvalg vedrørende Trossamfund for de kommende fire år.

Udv...

Læs mere
09/04 2018

2017 var et år i Reformationens tegn – et år, hvor det i stor stil blev markeret, at det var 500 år siden, Martin Luther offentliggjorde sine 95 teser...

Læs mere
21/02 2018

Tre ud af fire danskere er fortsat medlemmer af folkekirken. Men der er flere, der forlader folkekirken ved udmelding eller dødsfald, end der er nye,...

Læs mere
15/02 2018

Kirkeministeriet har i dag udsendt cirkulære om ringning med kirkeklokkerne i anledning af Hans Kongelige Højhed Prins Henriks død.

Læs mere
09/02 2018

Ny undersøgelse viser, at der nu er større forskel på, hvordan konfirmationsforberedelsen passes ind i elevernes skoleskema, end inden...

Læs mere
09/01 2018

Et helt nyt lønsystem til menighedsrådenes ansatte – det nye FLØS – er taget i brug.

 

Det betyder, at der nu åbnet for, at menighedsrådenes...

Læs mere