Fem komponister har fået priser for fem nye salmemelodier

Fem komponister har den 16. juni 2008 i Kirkeministeriet fået overrakt priser for fem nye salmemelodier. Priserne blev overrakt af kirkeminister Birthe Rønn Hornbech.

 

De nye melodier er resultater af en konkurrence, som Kirkeministeriet udskrev den 13. september 2007 om nye melodier til fem salmer. De fem salmer findes i Den Danske Salmebog, men har ikke hidtil haft "egne" melodier. Konkurrencens bedømmelseskomité har haft mulighed for at tildele en pris på 10.000 kr. til en ny melodi for hver af de fem salmer.

 

421 komponister indsendte tilsammen 1.605 melodier til de fem salmer. Blandt de mange bidrag til konkurrencen har bedømmelseskomiteen udvalgt følgende komponister til at modtage en pris:

 

Jørgen Lauritsen for melodi til "Du følger, Herre, al min færd" (Tekst: K. L. Aastrup - Nr. 21 i Den Danske Salmebog)

 

Torsten Borbye Nielsen for melodi til "Så bøjed den dødsdømte nakken" (Tekst: Lisbeth Smedegaard Andersen - Nr. 188 i Den Danske Salmebog) 

 

Flemming Neergård Pedersen for melodi til "I den nat af stumme skrig" (Tekst: Sten Kaalø - Nr. 239 i Den Danske Salmebog

 

Thomas Reil for melodi til "Midt iblandt os er Guds rige" (Tekst: N.F.S. Grundtvig - Nr. 320 i Den Danske Salmebog)

 

Michael Salling for melodi til "Den Mægtige finder vi ikke" (Tekst: Holger Lissner - Nr. 414 i Den Danske Salmebog)

 

Se mere om de prisbelønnede melodier og konkurrencen

Se præsentation af salmemelodierne på video

Nyhedsarkiv

16/04 2018

Kirkeminister Mette Bock har nu udpeget de fire medlemmer, der skal sidde i Det rådgivende Udvalg vedrørende Trossamfund for de kommende fire år.

Udv...

Læs mere
09/04 2018

2017 var et år i Reformationens tegn – et år, hvor det i stor stil blev markeret, at det var 500 år siden, Martin Luther offentliggjorde sine 95 teser...

Læs mere
21/02 2018

Tre ud af fire danskere er fortsat medlemmer af folkekirken. Men der er flere, der forlader folkekirken ved udmelding eller dødsfald, end der er nye,...

Læs mere
15/02 2018

Kirkeministeriet har i dag udsendt cirkulære om ringning med kirkeklokkerne i anledning af Hans Kongelige Højhed Prins Henriks død.

Læs mere
09/02 2018

Ny undersøgelse viser, at der nu er større forskel på, hvordan konfirmationsforberedelsen passes ind i elevernes skoleskema, end inden...

Læs mere
09/01 2018

Et helt nyt lønsystem til menighedsrådenes ansatte – det nye FLØS – er taget i brug.

 

Det betyder, at der nu åbnet for, at menighedsrådenes...

Læs mere