Find melodien og salmeteksten på nettet

Kirkeminister Bertel Haarder har den 23. maj 2007 foretaget den officielle åbning af en  ny hjemmeside med salmebogens tekster og melodier. Ved at klikke på www.dendanskesalmebogonline.dk kan man få adgang til salmetekster og noter, høre melodierne og læse om salmernes forfattere.

 

Den Danske Salmebog Online er en service for de mange, der vil orientere sig i salmebogen i forbindelse med en kirkelig handling, i forbindelse med undervisning, af almen interesse eller af en helt anden grund. Den nye hjemmeside er brugervenlig og har gode søgefunktioner.

 

"De danske salmer har stor betydning for den danske sangtradition, og salmerne er med til at binde os sammen på tværs af generationer. Derfor er det selvfølgelig vigtigt, at så mange som muligt har adgang til at lære tekster og melodier at kende," siger Bertel Haarder.

 

Bertel Haarder udtaler: "Adgangen til salmerne skal være nem. Og det er både nemt og hurtigt at gå på internettet, klikke sig ind på hjemmesiden, skrive for eksempel et salmenummer eller en titel og med det samme få vist teksten og afspillet melodien."

 

"Det er oplagt at besøge hjemmesiden, hvis man lige vil friske sit kendskab til bestemte melodier op eller lige vil se hele teksten til en salme, som man kun husker et enkelt vers eller en strofe af," siger Bertel Haarder.

 

www.dendanskesalmebogonline.dk er udviklet i et samarbejde mellem Kirkeministeriet og Det Kgl. Vajsenhus med det formål at give så mange som muligt adgang til salmebogens tekster og melodier. Ud over salmetekster og mulighed for afspilning af alle salmemelodierne indeholder siden noter til salmerne og biografier over salmernes forfattere.

 

Gå til Den Danske Salmebog Online

Nyhedsarkiv

21/11 2018
01/11 2018

Folkekirkens tre kirkemusikskoler går en sikrere fremtid i møde med en ekstrabevilling på ca. 2,4 millioner kroner i 2019 – stigende til 7 millioner...

Læs mere
05/10 2018

Der bliver ikke afstemningsvalg i år for de menighedsråd, som ved valget i 2016 blev valgt for en to-årig funktionsperiode.

Det drejer sig om 150...

Læs mere
01/10 2018

Land og by, indendørs- og udendørs, akademikere, folkeskolelærere og ufaglærte – folkekirken beskæftiger ca. 12.000 medarbejdere i vidt forskellige...

Læs mere
27/09 2018

Når der i forbindelse med Folketingets åbning tirsdag den 2. oktober afholdes åbningsgudstjeneste i Christiansborg Slotskirke, bliver det med...

Læs mere
10/09 2018

Andre akademikere end teologer skal kunne søge ansættelse som præst, hvis de gennemfører en teologisk efteruddannelse. Efteruddannelsen med en...

Læs mere