Find melodien og salmeteksten på nettet

Kirkeminister Bertel Haarder har den 23. maj 2007 foretaget den officielle åbning af en  ny hjemmeside med salmebogens tekster og melodier. Ved at klikke på www.dendanskesalmebogonline.dk kan man få adgang til salmetekster og noter, høre melodierne og læse om salmernes forfattere.

 

Den Danske Salmebog Online er en service for de mange, der vil orientere sig i salmebogen i forbindelse med en kirkelig handling, i forbindelse med undervisning, af almen interesse eller af en helt anden grund. Den nye hjemmeside er brugervenlig og har gode søgefunktioner.

 

"De danske salmer har stor betydning for den danske sangtradition, og salmerne er med til at binde os sammen på tværs af generationer. Derfor er det selvfølgelig vigtigt, at så mange som muligt har adgang til at lære tekster og melodier at kende," siger Bertel Haarder.

 

Bertel Haarder udtaler: "Adgangen til salmerne skal være nem. Og det er både nemt og hurtigt at gå på internettet, klikke sig ind på hjemmesiden, skrive for eksempel et salmenummer eller en titel og med det samme få vist teksten og afspillet melodien."

 

"Det er oplagt at besøge hjemmesiden, hvis man lige vil friske sit kendskab til bestemte melodier op eller lige vil se hele teksten til en salme, som man kun husker et enkelt vers eller en strofe af," siger Bertel Haarder.

 

www.dendanskesalmebogonline.dk er udviklet i et samarbejde mellem Kirkeministeriet og Det Kgl. Vajsenhus med det formål at give så mange som muligt adgang til salmebogens tekster og melodier. Ud over salmetekster og mulighed for afspilning af alle salmemelodierne indeholder siden noter til salmerne og biografier over salmernes forfattere.

 

Gå til Den Danske Salmebog Online

Nyhedsarkiv

16/04 2018

Kirkeminister Mette Bock har nu udpeget de fire medlemmer, der skal sidde i Det rådgivende Udvalg vedrørende Trossamfund for de kommende fire år.

Udv...

Læs mere
09/04 2018

2017 var et år i Reformationens tegn – et år, hvor det i stor stil blev markeret, at det var 500 år siden, Martin Luther offentliggjorde sine 95 teser...

Læs mere
21/02 2018

Tre ud af fire danskere er fortsat medlemmer af folkekirken. Men der er flere, der forlader folkekirken ved udmelding eller dødsfald, end der er nye,...

Læs mere
15/02 2018

Kirkeministeriet har i dag udsendt cirkulære om ringning med kirkeklokkerne i anledning af Hans Kongelige Højhed Prins Henriks død.

Læs mere
09/02 2018

Ny undersøgelse viser, at der nu er større forskel på, hvordan konfirmationsforberedelsen passes ind i elevernes skoleskema, end inden...

Læs mere
09/01 2018

Et helt nyt lønsystem til menighedsrådenes ansatte – det nye FLØS – er taget i brug.

 

Det betyder, at der nu åbnet for, at menighedsrådenes...

Læs mere