Første muslimske begravelsesplads godkendt

Kirkeministeriet har nu godkendt anlæggelsen af den første muslimske begravelsesplads i Danmark.

 

Begravelsespladsen, der ejes af Dansk Islamisk Begravelsesfond, bliver anlagt på et 50.000 m2 stort areal i Brøndby. Arealet vil blive taget i brug som begravelsesplads i flere etaper. Den første etape omfatter 10.000 m2.

 

Der er udarbejdet en vedtægt for begravelsespladsen. I den er det bl.a. bestemt, at alle muslimer med bopæl i Danmark har ret til at blive begravet på begravelsespladsen.

 

Fonden skal nu foretage de sidste praktiske ting, før begravelsespladsen kan anlægges.

 

Kirkeminister Bertel Haarder siger i forbindelse med godkendelsen af begravelsespladsen:

 

"Det er glædeligt, at det nu er lykkedes at nå til et resultat af adskillige års arbejde på at få etableret en selvstændig muslimsk begravelsesplads i hovedstadsområdet.

 

Det er meget forståeligt, at muslimer i Danmark gerne vil have deres egen begravelsesplads. Det skal dog bemærkes, at der ved adskillige kirkegårde ud over landet er afsnit eller afdelinger, som er forbeholdt begravelse af muslimer.

 

Jeg glæder mig desuden over, at det i vedtægten for den muslimske begravelsesplads er bestemt, at alle muslimer med bopæl i Danmark har ret til at blive begravet på den." 

Nyhedsarkiv

10/09 2018

Andre akademikere end teologer skal kunne søge ansættelse som præst, hvis de gennemfører en teologisk efteruddannelse. Efteruddannelsen med en...

Læs mere
09/08 2018

Unge i aldersgruppen 16-25 år er i særligt fokus for projekter støttet af Den Folkekirkelige Udviklingsfond i 2019.

Fonden støtter ideer, der er...

Læs mere
18/07 2018

Ny kirkekunst af John Körner til Horslunde kirke på Lolland, istandsættelse af tre malerier fra 1908-09 af Frans Schwartz i Elisakirken på Vesterbro i...

Læs mere
16/04 2018

Kirkeminister Mette Bock har nu udpeget de fire medlemmer, der skal sidde i Det rådgivende Udvalg vedrørende Trossamfund for de kommende fire år.

Udv...

Læs mere
09/04 2018

2017 var et år i Reformationens tegn – et år, hvor det i stor stil blev markeret, at det var 500 år siden, Martin Luther offentliggjorde sine 95 teser...

Læs mere
21/02 2018

Tre ud af fire danskere er fortsat medlemmer af folkekirken. Men der er flere, der forlader folkekirken ved udmelding eller dødsfald, end der er nye,...

Læs mere