Folkekirken laver nu løn over internettet

Pressemeddelelse den 7. oktober 2004


Kirkeministeriet og Multidata har udviklet fremtidens lønsystem, som allerede nu håndterer lønnen for 100.000 lønmodtagere i Den danske Folkekirke.

 

Folkekirken har moderniseret sin administration af lønnen til 100.000 faste og honorarlønnede medarbejdere. Over sommeren er det nye system sat i drift i samtlige 10 stifter, og det er kommet tilfredsstillende fra start. Med det nye system er man i bogstaveligste forstand gået på nettet, og hvad stifterne nu behøver for at administrere lønnen for de ansatte, er en computer med internetadgang.

 

- Med det nye internetbaserede lønsystem har folkekirken fået et let håndterbart og moderne system, som forhåbentlig bliver til stor glæde for såvel brugerne som dem, der administrerer lønsystemet, udtaler kirkeminister Tove Fergo.

 

Systemet, der siden 1992 har været kendt som FLØS, (folkekirkens lønsystem) er videreudviklet af Multidata, der i forvejen laver løn for 1,2 millioner danskere. Systemet erstatter et traditionelt lønsystem, hvor hvert stift har haft sin egen centrale server. Det betød, at man havde 10 decentrale it-systemer, der skulle serviceres og udvikles. Nu er det hele samlet på Multidata's store centrale it-system, som hvert stift kan koble sig på over internettet.

 

- Udviklingen af det nye lønsystem, har været et strategisk projekt for os, siger administrerende direktør for Multidata, Helge Kaltoft. For det første, er der tale om en helt ny teknologisk platform, som vi har haft undervejs i over to år. Den indebærer, at vi i fremtiden kan udvikle nye lønsystemer hurtigere end tidligere samt at disse systemer bliver gjort tilgængelige af kunderne over internettet.


- For det andet, har vi takket være samarbejdet med Kirkeministeriet bevist, at vi kan håndtere moderniseringen af den offentlige lønadministration, om end det hidtil ikke har ligget inden for vort forretningsområde. Hele projektet har med andre ord udvidet vort marked og forbedret vores time-to-market.

 

Nyhedsarkiv

21/02 2018

Tre ud af fire danskere er fortsat medlemmer af folkekirken. Men der er flere, der forlader folkekirken ved udmelding eller dødsfald, end der er nye,...

Læs mere
15/02 2018

Kirkeministeriet har i dag udsendt cirkulære om ringning med kirkeklokkerne i anledning af Hans Kongelige Højhed Prins Henriks død.

Læs mere
09/02 2018

Ny undersøgelse viser, at der nu er større forskel på, hvordan konfirmationsforberedelsen passes ind i elevernes skoleskema, end inden...

Læs mere
09/01 2018

Et helt nyt lønsystem til menighedsrådenes ansatte – det nye FLØS – er taget i brug.

 

Det betyder, at der nu åbnet for, at menighedsrådenes...

Læs mere
21/12 2017

På ti år er der kommet 55 flere moskeer og muslimske bedesteder i Danmark end for ti år siden. Der findes nu 170 moskeer i Danmark mod 115 i 2006....

Læs mere
20/12 2017

Et lavere dørtrin for unge til kirken, en dåbskampagne og kirken som en af civilsamfundets medborgeraktører.

Det er nogle af hovedoverskrifterne bag...

Læs mere