Folkekirken på Færøerne under færøsk styre

Kirkeminister Bertel Haarder og landsstyremand Jógvan á Lakjuni underskrev den 20. april 2007 i København en erklæring, som indebærer, at de færøske myndigheder overtager ansvaret for Folkekirken på Færøerne.

 

Overtagelsen sker den 29. juli, som er Færøernes nationaldag, Olaidagen. Før overtagelsen vil Lagtinget vedtage en række love om Folkekirken på Færøerne.

 

Folketinget vedtog i 2005 en lov, som gør det muligt for de færøske myndigheder at overtage ansvaret for sager og sagsområder efter forhandling med de relevante ministerier i Danmark.

 

Kirkeministerens og landsstyremandens underskrifter den 20. april markerede afslutningen på sådanne forhandlinger. Et af resultaterne af forhandlingerne er, at der vil blive indgået en samarbejdsaftale, som understreger, at der fortsat vil være tæt forbindelse mellem Den danske Folkekirke og Folkekirken på Færøerne, selv om kirken på Færøerne efter den 29. juli ikke længere er en del af Den danske Folkekirke.

Nyhedsarkiv

16/04 2018

Kirkeminister Mette Bock har nu udpeget de fire medlemmer, der skal sidde i Det rådgivende Udvalg vedrørende Trossamfund for de kommende fire år.

Udv...

Læs mere
09/04 2018

2017 var et år i Reformationens tegn – et år, hvor det i stor stil blev markeret, at det var 500 år siden, Martin Luther offentliggjorde sine 95 teser...

Læs mere
21/02 2018

Tre ud af fire danskere er fortsat medlemmer af folkekirken. Men der er flere, der forlader folkekirken ved udmelding eller dødsfald, end der er nye,...

Læs mere
15/02 2018

Kirkeministeriet har i dag udsendt cirkulære om ringning med kirkeklokkerne i anledning af Hans Kongelige Højhed Prins Henriks død.

Læs mere
09/02 2018

Ny undersøgelse viser, at der nu er større forskel på, hvordan konfirmationsforberedelsen passes ind i elevernes skoleskema, end inden...

Læs mere
09/01 2018

Et helt nyt lønsystem til menighedsrådenes ansatte – det nye FLØS – er taget i brug.

 

Det betyder, at der nu åbnet for, at menighedsrådenes...

Læs mere