Folkekirken på Færøerne under færøsk styre

Kirkeminister Bertel Haarder og landsstyremand Jógvan á Lakjuni underskrev den 20. april 2007 i København en erklæring, som indebærer, at de færøske myndigheder overtager ansvaret for Folkekirken på Færøerne.

 

Overtagelsen sker den 29. juli, som er Færøernes nationaldag, Olaidagen. Før overtagelsen vil Lagtinget vedtage en række love om Folkekirken på Færøerne.

 

Folketinget vedtog i 2005 en lov, som gør det muligt for de færøske myndigheder at overtage ansvaret for sager og sagsområder efter forhandling med de relevante ministerier i Danmark.

 

Kirkeministerens og landsstyremandens underskrifter den 20. april markerede afslutningen på sådanne forhandlinger. Et af resultaterne af forhandlingerne er, at der vil blive indgået en samarbejdsaftale, som understreger, at der fortsat vil være tæt forbindelse mellem Den danske Folkekirke og Folkekirken på Færøerne, selv om kirken på Færøerne efter den 29. juli ikke længere er en del af Den danske Folkekirke.

Nyhedsarkiv

21/02 2018

Tre ud af fire danskere er fortsat medlemmer af folkekirken. Men der er flere, der forlader folkekirken ved udmelding eller dødsfald, end der er nye,...

Læs mere
15/02 2018

Kirkeministeriet har i dag udsendt cirkulære om ringning med kirkeklokkerne i anledning af Hans Kongelige Højhed Prins Henriks død.

Læs mere
09/02 2018

Ny undersøgelse viser, at der nu er større forskel på, hvordan konfirmationsforberedelsen passes ind i elevernes skoleskema, end inden...

Læs mere
09/01 2018

Et helt nyt lønsystem til menighedsrådenes ansatte – det nye FLØS – er taget i brug.

 

Det betyder, at der nu åbnet for, at menighedsrådenes...

Læs mere
21/12 2017

På ti år er der kommet 55 flere moskeer og muslimske bedesteder i Danmark end for ti år siden. Der findes nu 170 moskeer i Danmark mod 115 i 2006....

Læs mere
20/12 2017

Et lavere dørtrin for unge til kirken, en dåbskampagne og kirken som en af civilsamfundets medborgeraktører.

Det er nogle af hovedoverskrifterne bag...

Læs mere