Forslag til ændring af begravelseslov er fremsat

Kirkeminister Birthe Rønn Hornbech har den 21. februar 2008 i Folketinget fremsat L 75 Forslag til ændring af lov om begravelse og ligbrænding.

 

Lovforslaget skal gøre det muligt for kommuner at anlægge en begravelsesplads uden kapel, når begravelsespladsen kun skal bruges til nedsættelse af urner. En sådan begravelsesplads kan f.eks. anlægges i en skov.

 

Lovforslaget indebærer desuden, at det skal være muligt at sprede en afdøds aske over åbent hav, når blot afdøde skriftligt har ønsket det. Spredning af aske over åbent hav kan i dag kun ske, efter at der er søgt om tilladelse til det.

 

Se L 75 Forslag til ændring af lov om begravelse og ligbrænding og andre dokumenter i forbindelse med lovforslaget på Folketingets hjemmeside.

Nyhedsarkiv

16/04 2018

Kirkeminister Mette Bock har nu udpeget de fire medlemmer, der skal sidde i Det rådgivende Udvalg vedrørende Trossamfund for de kommende fire år.

Udv...

Læs mere
09/04 2018

2017 var et år i Reformationens tegn – et år, hvor det i stor stil blev markeret, at det var 500 år siden, Martin Luther offentliggjorde sine 95 teser...

Læs mere
21/02 2018

Tre ud af fire danskere er fortsat medlemmer af folkekirken. Men der er flere, der forlader folkekirken ved udmelding eller dødsfald, end der er nye,...

Læs mere
15/02 2018

Kirkeministeriet har i dag udsendt cirkulære om ringning med kirkeklokkerne i anledning af Hans Kongelige Højhed Prins Henriks død.

Læs mere
09/02 2018

Ny undersøgelse viser, at der nu er større forskel på, hvordan konfirmationsforberedelsen passes ind i elevernes skoleskema, end inden...

Læs mere
09/01 2018

Et helt nyt lønsystem til menighedsrådenes ansatte – det nye FLØS – er taget i brug.

 

Det betyder, at der nu åbnet for, at menighedsrådenes...

Læs mere