Forsøg med stiftsråd

Pressemeddelelse den 22. december 2004

 

Med virkning fra 1. april 2005 har kirkeminister Tove Fergo givet tilladelse til at igangsætte tre nye forsøg med stiftsråd i henholdsvis København, Fyens og Århus stifter. Forsøgsperioden løber frem til 31. marts 2009, hvorefter der skal foretaget en evaluering af forsøgene.

 

Med de tre nye tilladelser er der forsøg i hele seks stifter. Der er således allerede forsøg med stiftsråd i Lolland-Falster og Ålborg stifter, og i Haderslev Stift er der forsøg med en udvidelse af stiftsøvrighedens sammensætning.

 

- Vi befinder os i en grødeperiode i folkekirken, hvor mange har lyst til at afprøve nye veje. Jeg synes det er fint, at man får lov til at prøve ideerne af, når man kan blive enige om det lokalt. Efter forsøgsperioden vil vi på baggrund af erfaringerne kunne fortage en god vurdering af, om det er ordninger, man har lyst til at fortsætte med i folkekirken, udtaler kirkeminister Tove Fergo (V).

 

I forlængelse af kirkeministerens tilladelse til de tre nye forsøg er det blevet besluttet, at der i 2007/2008 skal gennemføres en samlet evaluering af alle de igangværende forsøg samt af ordningen med stiftsudvalgene vedrørende økonomi, som fortsat eksisterer i Helsingør, Roskilde, Viborg, Ribe og Haderslev stifter. Evalueringen skal ske i et samarbejde mellem Kirkeministeriet og stifterne.

Nyhedsarkiv

16/04 2018

Kirkeminister Mette Bock har nu udpeget de fire medlemmer, der skal sidde i Det rådgivende Udvalg vedrørende Trossamfund for de kommende fire år.

Udv...

Læs mere
09/04 2018

2017 var et år i Reformationens tegn – et år, hvor det i stor stil blev markeret, at det var 500 år siden, Martin Luther offentliggjorde sine 95 teser...

Læs mere
21/02 2018

Tre ud af fire danskere er fortsat medlemmer af folkekirken. Men der er flere, der forlader folkekirken ved udmelding eller dødsfald, end der er nye,...

Læs mere
15/02 2018

Kirkeministeriet har i dag udsendt cirkulære om ringning med kirkeklokkerne i anledning af Hans Kongelige Højhed Prins Henriks død.

Læs mere
09/02 2018

Ny undersøgelse viser, at der nu er større forskel på, hvordan konfirmationsforberedelsen passes ind i elevernes skoleskema, end inden...

Læs mere
09/01 2018

Et helt nyt lønsystem til menighedsrådenes ansatte – det nye FLØS – er taget i brug.

 

Det betyder, at der nu åbnet for, at menighedsrådenes...

Læs mere