Geelmuyden Kiese skal give menighedsvalg godt rygstød

Det blev kommunikationsbureauet Geelmuyden Kiese, der kom ud som den foretrukne, da ti tilbudsgivere onsdag i Kirkeministeriet præsenterede hver deres oplæg til en kampagne forud for menighedsrådsvalget 2016.

Hele 21 havde søgt om at komme i betragtning, men før de ti præsenterede deres forslag for kampagnens styregruppe, havde en undergruppe sorteret de elleve første fra.

Der er sat to formål op for Geelmuydens kommende kampagne: Der skal findes flere kandidater til menighedsrådene, og der skal også meget gerne komme flere interesserede til orienterings-og opstillingsmøderne før valget.

”Vi er meget glade for at have vundet opgaven. Menighedsrådene har betydning for alle medlemmerne af folkekirken – det er bare ikke dem alle, der ved det.  Det gør det til en virkeligt spændende, faglig udfordring for os”, siger kreativ direktør Karne Lykkebo, Geelmuyden Kiese.

I 95 procent af landets ca. 1750 menighedsråd vælges medlemmerne ikke gennem valg mellem flere lister men via et såkaldt aftalevalg – her får kandidaterne på den eneste opstillede liste automatisk plads.

Som noget nyt opfordrer både kirkeminister Bertel Haarder og formand for Landsforeningen af Menighedsråd, Søren Abildgaard, til, at orienterings-og opstillingsmøderne afholdes på samme dag landet over – nemlig tirsdag den 13. september. Den opfordring har 90 procent af landets menighedsrådsformænd i en undersøgelse foretaget af Landsforeningen sagt, at de vil følge.

Foruden den landsdækkende kampagne, som Kirkeministeriet nu har besluttet at få Geelmuyden Kiese til at stå i spidsen for, kommer der senere en lokal kampagne, der har Landsforeningen af Menighedsråd som ordregiver.

 

Nyhedsarkiv

21/11 2018
01/11 2018

Folkekirkens tre kirkemusikskoler går en sikrere fremtid i møde med en ekstrabevilling på ca. 2,4 millioner kroner i 2019 – stigende til 7 millioner...

Læs mere
05/10 2018

Der bliver ikke afstemningsvalg i år for de menighedsråd, som ved valget i 2016 blev valgt for en to-årig funktionsperiode.

Det drejer sig om 150...

Læs mere
01/10 2018

Land og by, indendørs- og udendørs, akademikere, folkeskolelærere og ufaglærte – folkekirken beskæftiger ca. 12.000 medarbejdere i vidt forskellige...

Læs mere
27/09 2018

Når der i forbindelse med Folketingets åbning tirsdag den 2. oktober afholdes åbningsgudstjeneste i Christiansborg Slotskirke, bliver det med...

Læs mere
10/09 2018

Andre akademikere end teologer skal kunne søge ansættelse som præst, hvis de gennemfører en teologisk efteruddannelse. Efteruddannelsen med en...

Læs mere