Geelmuyden Kiese skal give menighedsvalg godt rygstød

Det blev kommunikationsbureauet Geelmuyden Kiese, der kom ud som den foretrukne, da ti tilbudsgivere onsdag i Kirkeministeriet præsenterede hver deres oplæg til en kampagne forud for menighedsrådsvalget 2016.

Hele 21 havde søgt om at komme i betragtning, men før de ti præsenterede deres forslag for kampagnens styregruppe, havde en undergruppe sorteret de elleve første fra.

Der er sat to formål op for Geelmuydens kommende kampagne: Der skal findes flere kandidater til menighedsrådene, og der skal også meget gerne komme flere interesserede til orienterings-og opstillingsmøderne før valget.

”Vi er meget glade for at have vundet opgaven. Menighedsrådene har betydning for alle medlemmerne af folkekirken – det er bare ikke dem alle, der ved det.  Det gør det til en virkeligt spændende, faglig udfordring for os”, siger kreativ direktør Karne Lykkebo, Geelmuyden Kiese.

I 95 procent af landets ca. 1750 menighedsråd vælges medlemmerne ikke gennem valg mellem flere lister men via et såkaldt aftalevalg – her får kandidaterne på den eneste opstillede liste automatisk plads.

Som noget nyt opfordrer både kirkeminister Bertel Haarder og formand for Landsforeningen af Menighedsråd, Søren Abildgaard, til, at orienterings-og opstillingsmøderne afholdes på samme dag landet over – nemlig tirsdag den 13. september. Den opfordring har 90 procent af landets menighedsrådsformænd i en undersøgelse foretaget af Landsforeningen sagt, at de vil følge.

Foruden den landsdækkende kampagne, som Kirkeministeriet nu har besluttet at få Geelmuyden Kiese til at stå i spidsen for, kommer der senere en lokal kampagne, der har Landsforeningen af Menighedsråd som ordregiver.

 

Nyhedsarkiv

16/04 2018

Kirkeminister Mette Bock har nu udpeget de fire medlemmer, der skal sidde i Det rådgivende Udvalg vedrørende Trossamfund for de kommende fire år.

Udv...

Læs mere
09/04 2018

2017 var et år i Reformationens tegn – et år, hvor det i stor stil blev markeret, at det var 500 år siden, Martin Luther offentliggjorde sine 95 teser...

Læs mere
21/02 2018

Tre ud af fire danskere er fortsat medlemmer af folkekirken. Men der er flere, der forlader folkekirken ved udmelding eller dødsfald, end der er nye,...

Læs mere
15/02 2018

Kirkeministeriet har i dag udsendt cirkulære om ringning med kirkeklokkerne i anledning af Hans Kongelige Højhed Prins Henriks død.

Læs mere
09/02 2018

Ny undersøgelse viser, at der nu er større forskel på, hvordan konfirmationsforberedelsen passes ind i elevernes skoleskema, end inden...

Læs mere
09/01 2018

Et helt nyt lønsystem til menighedsrådenes ansatte – det nye FLØS – er taget i brug.

 

Det betyder, at der nu åbnet for, at menighedsrådenes...

Læs mere