Imam-forhandlinger går nu ind i en ny fase

Kirkeminister Bertel Haarder har besluttet at ændre på forhandlingsforløbet om tiltag mod imamer, moskeer og radikaliserede miljøer.

- Vi har foreløbig haft to gode møder i en meget stor kreds med alle partierne, hvor en række spørgsmål er blevet rejst og diskuteret. Men der har også været en vis utålmodighed i forhold til processen, og derfor finder jeg det rigtigst at tage en samtale med partierne hver for sig for at få afdækket, hvilke muligheder der er for at indgå en bred aftale, siger Bertel Haarder.

Derfor er det planlagte tredje stormøde mellem alle Folketingets partier den 28. april aflyst til fordel for bilaterale møder mellem ministeren og partierne enkeltvis.

Han tilføjer, at de bilaterale møder foruden at fremskynde processen også giver ham bedre mulighed for at komme i dybden med en afklaring af, hvad de enkelte partier vil være med til.

De bilaterale møder er lige nu ved at blive planlagt, og de vil alle være afholdt, inden den store kreds med deltagelse af flere partier samtidigt fortsætter som planlagt den 10. maj.

Nyhedsarkiv

21/02 2018

Tre ud af fire danskere er fortsat medlemmer af folkekirken. Men der er flere, der forlader folkekirken ved udmelding eller dødsfald, end der er nye,...

Læs mere
15/02 2018

Kirkeministeriet har i dag udsendt cirkulære om ringning med kirkeklokkerne i anledning af Hans Kongelige Højhed Prins Henriks død.

Læs mere
09/02 2018

Ny undersøgelse viser, at der nu er større forskel på, hvordan konfirmationsforberedelsen passes ind i elevernes skoleskema, end inden...

Læs mere
09/01 2018

Et helt nyt lønsystem til menighedsrådenes ansatte – det nye FLØS – er taget i brug.

 

Det betyder, at der nu åbnet for, at menighedsrådenes...

Læs mere
21/12 2017

På ti år er der kommet 55 flere moskeer og muslimske bedesteder i Danmark end for ti år siden. Der findes nu 170 moskeer i Danmark mod 115 i 2006....

Læs mere
20/12 2017

Et lavere dørtrin for unge til kirken, en dåbskampagne og kirken som en af civilsamfundets medborgeraktører.

Det er nogle af hovedoverskrifterne bag...

Læs mere