Kirkeminister: Asylsøgere bør udskyde dåben

Kirkeminister Bertel Haarder opfordrer præsterne til at lade asylansøgerne vente med at blive døbt, til deres asylansøgning er behandlet. For deres egen skyld, og for at befri dem for mistanken om, at de gør det for at få asyl.

 

For tiden går flere hundrede asylansøgere til dåbsforberedelse. Ifølge medieomtale er mindst 100 iranere blevet døbt de seneste måneder, og Folkekirkens Asylsamarbejde har vurderet, at det samlede antal deltagere til dåbsforberedelse lige nu udgør mellem 250 og 300.

 

 Sidste år behandlede Flygtningenævnet i alt 55 sager, hvor ansøgerne havde anført, at de som frafaldne risikerede forfølgelse, hvis de blev sendt hjem. De 42 fik opholdstilladelse. 31 havde først fået afslag, men fik sagen genoptaget efter konverteringen.

 

"Det er en sag, jeg vil drøfte med biskopperne. Også på et kommende bispesamråd", siger Bertel Haarder.

Nyhedsarkiv

16/04 2018

Kirkeminister Mette Bock har nu udpeget de fire medlemmer, der skal sidde i Det rådgivende Udvalg vedrørende Trossamfund for de kommende fire år.

Udv...

Læs mere
09/04 2018

2017 var et år i Reformationens tegn – et år, hvor det i stor stil blev markeret, at det var 500 år siden, Martin Luther offentliggjorde sine 95 teser...

Læs mere
21/02 2018

Tre ud af fire danskere er fortsat medlemmer af folkekirken. Men der er flere, der forlader folkekirken ved udmelding eller dødsfald, end der er nye,...

Læs mere
15/02 2018

Kirkeministeriet har i dag udsendt cirkulære om ringning med kirkeklokkerne i anledning af Hans Kongelige Højhed Prins Henriks død.

Læs mere
09/02 2018

Ny undersøgelse viser, at der nu er større forskel på, hvordan konfirmationsforberedelsen passes ind i elevernes skoleskema, end inden...

Læs mere
09/01 2018

Et helt nyt lønsystem til menighedsrådenes ansatte – det nye FLØS – er taget i brug.

 

Det betyder, at der nu åbnet for, at menighedsrådenes...

Læs mere