Kirkeministeren ser gerne flere unge i menighedsråd

"Det er ønskeligt med flere unge i menighedsrådene," sagde kirkeminister Birthe Rønn Hornbech, da hun mandag 7. april 2008 ved et pressemøde på Christiansborg var med til "at slå et slag for" det kommende valg af nye menighedsråd i folkekirken.

 

"Det er ikke et problem, at de unge hidtil har været underrepræsenteret i menighedsrådene. Det er de jo også andre steder. Men der er allerede i dag mange unge, som er med i frivilligt arbejde i sognene, og det vil være fint, hvis de også vil engagere sig i menighedsrådene. Det kan være med til at sætte gang i diskussioner om, hvad der skal ske i sognene," sagde kirkeministeren.

 

"Derfor er det også fint, at der efter sommerferien vil blive holdt café-møder om menighedsrådsvalg i de største byer. Og det er fint, at der ved menighedsrådsvalget bliver mulighed for at afgive elektroniske brevstemmer. Det kan måske være med til at fange de unges interesse."

 

Kirkeministeren understregede, at det i det hele taget er vigtigt at interessere sig for menighedsrådsvalget.

"Folkekirken jo den største "butik", vi har. Over 80 % af befolkningen er medlemmer af folkekirken. Kirken forvalter flere milliarder kroner, og ud over forkyndelsen, som er kirkens centrale anliggende, er folkekirken den største kulturinstitution i Danmark, som samler folk i stort tal til koncerter, foredrag osv. Der kommer flere mennesker i kirkerne og sognegårdene end i f.eks. teatrene. Folkekirken er en frodig virksomhed," sagde kirkeminister Birthe Rønn Hornbech.

 

Pressemødet var arrangeret af Landsforeningen af Menighedsråd. Landsforeningens formand, lektor Inge Lise Pedersen sagde bl.a., at det bliver spændende at se, om de seneste ændringer i menighedsrådsloven kan være med til at engagere flere unge i menighedsrådene. Med ændringerne er det nemlig blevet understreget, at menighedsrådene ikke kun har ansvar for administrative opgaver i sognene, men også for de kirkelige, og de unge er nok mere interesserede i kirkens indhold end i forvaltning.

Nyhedsarkiv

10/09 2018

Andre akademikere end teologer skal kunne søge ansættelse som præst, hvis de gennemfører en teologisk efteruddannelse. Efteruddannelsen med en...

Læs mere
09/08 2018

Unge i aldersgruppen 16-25 år er i særligt fokus for projekter støttet af Den Folkekirkelige Udviklingsfond i 2019.

Fonden støtter ideer, der er...

Læs mere
18/07 2018

Ny kirkekunst af John Körner til Horslunde kirke på Lolland, istandsættelse af tre malerier fra 1908-09 af Frans Schwartz i Elisakirken på Vesterbro i...

Læs mere
16/04 2018

Kirkeminister Mette Bock har nu udpeget de fire medlemmer, der skal sidde i Det rådgivende Udvalg vedrørende Trossamfund for de kommende fire år.

Udv...

Læs mere
09/04 2018

2017 var et år i Reformationens tegn – et år, hvor det i stor stil blev markeret, at det var 500 år siden, Martin Luther offentliggjorde sine 95 teser...

Læs mere
21/02 2018

Tre ud af fire danskere er fortsat medlemmer af folkekirken. Men der er flere, der forlader folkekirken ved udmelding eller dødsfald, end der er nye,...

Læs mere