Kirkeministeren ser gerne flere unge i menighedsråd

"Det er ønskeligt med flere unge i menighedsrådene," sagde kirkeminister Birthe Rønn Hornbech, da hun mandag 7. april 2008 ved et pressemøde på Christiansborg var med til "at slå et slag for" det kommende valg af nye menighedsråd i folkekirken.

 

"Det er ikke et problem, at de unge hidtil har været underrepræsenteret i menighedsrådene. Det er de jo også andre steder. Men der er allerede i dag mange unge, som er med i frivilligt arbejde i sognene, og det vil være fint, hvis de også vil engagere sig i menighedsrådene. Det kan være med til at sætte gang i diskussioner om, hvad der skal ske i sognene," sagde kirkeministeren.

 

"Derfor er det også fint, at der efter sommerferien vil blive holdt café-møder om menighedsrådsvalg i de største byer. Og det er fint, at der ved menighedsrådsvalget bliver mulighed for at afgive elektroniske brevstemmer. Det kan måske være med til at fange de unges interesse."

 

Kirkeministeren understregede, at det i det hele taget er vigtigt at interessere sig for menighedsrådsvalget.

"Folkekirken jo den største "butik", vi har. Over 80 % af befolkningen er medlemmer af folkekirken. Kirken forvalter flere milliarder kroner, og ud over forkyndelsen, som er kirkens centrale anliggende, er folkekirken den største kulturinstitution i Danmark, som samler folk i stort tal til koncerter, foredrag osv. Der kommer flere mennesker i kirkerne og sognegårdene end i f.eks. teatrene. Folkekirken er en frodig virksomhed," sagde kirkeminister Birthe Rønn Hornbech.

 

Pressemødet var arrangeret af Landsforeningen af Menighedsråd. Landsforeningens formand, lektor Inge Lise Pedersen sagde bl.a., at det bliver spændende at se, om de seneste ændringer i menighedsrådsloven kan være med til at engagere flere unge i menighedsrådene. Med ændringerne er det nemlig blevet understreget, at menighedsrådene ikke kun har ansvar for administrative opgaver i sognene, men også for de kirkelige, og de unge er nok mere interesserede i kirkens indhold end i forvaltning.

Nyhedsarkiv

21/02 2018

Tre ud af fire danskere er fortsat medlemmer af folkekirken. Men der er flere, der forlader folkekirken ved udmelding eller dødsfald, end der er nye,...

Læs mere
15/02 2018

Kirkeministeriet har i dag udsendt cirkulære om ringning med kirkeklokkerne i anledning af Hans Kongelige Højhed Prins Henriks død.

Læs mere
09/02 2018

Ny undersøgelse viser, at der nu er større forskel på, hvordan konfirmationsforberedelsen passes ind i elevernes skoleskema, end inden...

Læs mere
09/01 2018

Et helt nyt lønsystem til menighedsrådenes ansatte – det nye FLØS – er taget i brug.

 

Det betyder, at der nu åbnet for, at menighedsrådenes...

Læs mere
21/12 2017

På ti år er der kommet 55 flere moskeer og muslimske bedesteder i Danmark end for ti år siden. Der findes nu 170 moskeer i Danmark mod 115 i 2006....

Læs mere
20/12 2017

Et lavere dørtrin for unge til kirken, en dåbskampagne og kirken som en af civilsamfundets medborgeraktører.

Det er nogle af hovedoverskrifterne bag...

Læs mere