Kirkeministeren vil se på bemyndigelse af imamer, der opfordrer til omskæring af kvinder

Pressemeddelelse fra Kirkeministeriet, den 23. januar 2003

 

Kirkeminister Tove Fergo vil gennemgå listen over imamer, som af ministeriet har fået vielsesbemyndigelse, for at se om nogle opfordrer til omskæring af pigebørn.

 

- Hvis der er indgivet politianmeldelse mod den pågældende imam og denne dømmes for at opfordre til en ulovlighed, vil jeg straks tilbagekalde vedkommendes bemyndigelse, siger Tove Fergo, som er oprørt over at dagspressen kan citere herboende imamer for at opfordre til omskæring af piger.

 

- Regeringen vil ikke tolerere imamer, der ønsker at videreføre ældgamle stammeskikke, som er en krænkelse af grundlæggende human tænkning og som er i åbenlys strid med dansk lovgivning, siger Tove Fergo, der vil opfordre det rådgivende udvalg til i fremtiden at inddrage holdning og praksis med pigeomskæring i vurderingen af de personer, der søger om at opnå vielsesbemyndigelse i et trossamfund.

 

Det er et rådgivende udvalg nedsat af Kirkeministeriet, som indstiller til anerkendelse af trossamfund og bemyndigelse til personer, der kan forestå vielser indenfor det pågældende trossamfund.

Nyhedsarkiv

21/02 2018

Tre ud af fire danskere er fortsat medlemmer af folkekirken. Men der er flere, der forlader folkekirken ved udmelding eller dødsfald, end der er nye,...

Læs mere
15/02 2018

Kirkeministeriet har i dag udsendt cirkulære om ringning med kirkeklokkerne i anledning af Hans Kongelige Højhed Prins Henriks død.

Læs mere
09/02 2018

Ny undersøgelse viser, at der nu er større forskel på, hvordan konfirmationsforberedelsen passes ind i elevernes skoleskema, end inden...

Læs mere
09/01 2018

Et helt nyt lønsystem til menighedsrådenes ansatte – det nye FLØS – er taget i brug.

 

Det betyder, at der nu åbnet for, at menighedsrådenes...

Læs mere
21/12 2017

På ti år er der kommet 55 flere moskeer og muslimske bedesteder i Danmark end for ti år siden. Der findes nu 170 moskeer i Danmark mod 115 i 2006....

Læs mere
20/12 2017

Et lavere dørtrin for unge til kirken, en dåbskampagne og kirken som en af civilsamfundets medborgeraktører.

Det er nogle af hovedoverskrifterne bag...

Læs mere