Kirken er et landsdækkende flagskib

”Vækst i hele Danmark” er titlen på regeringens nye plan for vækst, der rammer hele landet og ikke kun de store byområder. I den sammenhæng er folkekirken en medspiller, som kan bruges langt mere aktivt i tyndt befolkede områder, end den bliver i dag.

Kirkeminister Bertel Haarder opfordrer til, at den nye mulighed for at bruge kirkerum til andre aktiviteter end de rent kirkelige bliver brugt.

- Med biskoppens tilladelse blev det sidste år tilladt, at menighedsrådet kunne sige ja til på denne måde at skabe mere liv i kirkerummet – og det behøver ikke kun være ved aktiviteter, menighedsrådet finder på. Det er en oplagt mulighed at bruge kirkerummet i samarbejde med det omgivende civilsamfund, siger Bertel Haarder.

Han gør opmærksom på, at mens mange mindre bysamfund har kæmpet forgæves mod skolelukninger, og den lokale købmand har drejet nøglen om, så er det stadig normalen, at selv de mindste landsbyer stadig har deres egen kirke.

- I virkeligheden er det kirkelige en meget stor men ofte meget overset ressource i mange små samfund langt fra de traditionelle vækstområder. Initiativet skal komme fra den lokale kirke selv, men jeg er glad for, at der efterhånden er opbygget mange initiativer, som ministeriet har indsamlet til inspiration, siger Bertel Haarder.

Se initiativerne her. 

Nyhedsarkiv

21/02 2018

Tre ud af fire danskere er fortsat medlemmer af folkekirken. Men der er flere, der forlader folkekirken ved udmelding eller dødsfald, end der er nye,...

Læs mere
15/02 2018

Kirkeministeriet har i dag udsendt cirkulære om ringning med kirkeklokkerne i anledning af Hans Kongelige Højhed Prins Henriks død.

Læs mere
09/02 2018

Ny undersøgelse viser, at der nu er større forskel på, hvordan konfirmationsforberedelsen passes ind i elevernes skoleskema, end inden...

Læs mere
09/01 2018

Et helt nyt lønsystem til menighedsrådenes ansatte – det nye FLØS – er taget i brug.

 

Det betyder, at der nu åbnet for, at menighedsrådenes...

Læs mere
21/12 2017

På ti år er der kommet 55 flere moskeer og muslimske bedesteder i Danmark end for ti år siden. Der findes nu 170 moskeer i Danmark mod 115 i 2006....

Læs mere
20/12 2017

Et lavere dørtrin for unge til kirken, en dåbskampagne og kirken som en af civilsamfundets medborgeraktører.

Det er nogle af hovedoverskrifterne bag...

Læs mere