Kirken er et landsdækkende flagskib

”Vækst i hele Danmark” er titlen på regeringens nye plan for vækst, der rammer hele landet og ikke kun de store byområder. I den sammenhæng er folkekirken en medspiller, som kan bruges langt mere aktivt i tyndt befolkede områder, end den bliver i dag.

Kirkeminister Bertel Haarder opfordrer til, at den nye mulighed for at bruge kirkerum til andre aktiviteter end de rent kirkelige bliver brugt.

- Med biskoppens tilladelse blev det sidste år tilladt, at menighedsrådet kunne sige ja til på denne måde at skabe mere liv i kirkerummet – og det behøver ikke kun være ved aktiviteter, menighedsrådet finder på. Det er en oplagt mulighed at bruge kirkerummet i samarbejde med det omgivende civilsamfund, siger Bertel Haarder.

Han gør opmærksom på, at mens mange mindre bysamfund har kæmpet forgæves mod skolelukninger, og den lokale købmand har drejet nøglen om, så er det stadig normalen, at selv de mindste landsbyer stadig har deres egen kirke.

- I virkeligheden er det kirkelige en meget stor men ofte meget overset ressource i mange små samfund langt fra de traditionelle vækstområder. Initiativet skal komme fra den lokale kirke selv, men jeg er glad for, at der efterhånden er opbygget mange initiativer, som ministeriet har indsamlet til inspiration, siger Bertel Haarder.

Se initiativerne her. 

Nyhedsarkiv

10/09 2018

Andre akademikere end teologer skal kunne søge ansættelse som præst, hvis de gennemfører en teologisk efteruddannelse. Efteruddannelsen med en...

Læs mere
09/08 2018

Unge i aldersgruppen 16-25 år er i særligt fokus for projekter støttet af Den Folkekirkelige Udviklingsfond i 2019.

Fonden støtter ideer, der er...

Læs mere
18/07 2018

Ny kirkekunst af John Körner til Horslunde kirke på Lolland, istandsættelse af tre malerier fra 1908-09 af Frans Schwartz i Elisakirken på Vesterbro i...

Læs mere
16/04 2018

Kirkeminister Mette Bock har nu udpeget de fire medlemmer, der skal sidde i Det rådgivende Udvalg vedrørende Trossamfund for de kommende fire år.

Udv...

Læs mere
09/04 2018

2017 var et år i Reformationens tegn – et år, hvor det i stor stil blev markeret, at det var 500 år siden, Martin Luther offentliggjorde sine 95 teser...

Læs mere
21/02 2018

Tre ud af fire danskere er fortsat medlemmer af folkekirken. Men der er flere, der forlader folkekirken ved udmelding eller dødsfald, end der er nye,...

Læs mere