Klager over biskop besvaret

Kirkeministeriet har nu behandlet og besvaret tre klager over biskop Kjeld Holms tilslutning til det såkaldte præsteinitiativ og over hans prædiken juledag 2005.

 

Klagerne, herunder spørgsmålet om indholdet af biskop Kjeld Holms juleprædiken, har været forelagt for biskop Karsten Nissen, Viborg, og biskop Niels Henrik Arendt, Haderslev.

 

De to biskopper har tilsluttet sig følgende vurdering:

  • at biskop Kjeld Holm var berettiget til at tilslutte sig det såkaldte "Præsteinitiativ"
  • at der ikke er forhold, der vedrører eventuel tilsidesættelse af folkekirkens bekendelse (lærespørgsmål)
  • at der ikke eventuelt er andre tjenstlige forhold.

Kirkeministeriet har på den baggrund meddelt klagerne, at der ikke vil blive foretaget yderligere i anledning af klagerne.

 

Ved udvælgelsen af hvilke biskopper, der skulle udtale sig i sagen, er der lagt vægt på at spørge de biskopper i nabostifter, som er ældst i embedsalder, men som ikke i påkommende tilfælde ville være omfattet af § 11 i loven om domstolsbehandling af gejstlige læresager. Denne bestemmelse siger, at ved behandling af en læresag mod en  biskop i bisperetten skal de to biskopper i folkekirken, som er ældst i embedsalder, medvirke som dommere.

 

Læs også notat om "Klager over biskop Kjeld Holms tilslutning til det såkaldte præsteinitiativ og over hans prædiken juledag 2005"

Nyhedsarkiv

21/02 2018

Tre ud af fire danskere er fortsat medlemmer af folkekirken. Men der er flere, der forlader folkekirken ved udmelding eller dødsfald, end der er nye,...

Læs mere
15/02 2018

Kirkeministeriet har i dag udsendt cirkulære om ringning med kirkeklokkerne i anledning af Hans Kongelige Højhed Prins Henriks død.

Læs mere
09/02 2018

Ny undersøgelse viser, at der nu er større forskel på, hvordan konfirmationsforberedelsen passes ind i elevernes skoleskema, end inden...

Læs mere
09/01 2018

Et helt nyt lønsystem til menighedsrådenes ansatte – det nye FLØS – er taget i brug.

 

Det betyder, at der nu åbnet for, at menighedsrådenes...

Læs mere
21/12 2017

På ti år er der kommet 55 flere moskeer og muslimske bedesteder i Danmark end for ti år siden. Der findes nu 170 moskeer i Danmark mod 115 i 2006....

Læs mere
20/12 2017

Et lavere dørtrin for unge til kirken, en dåbskampagne og kirken som en af civilsamfundets medborgeraktører.

Det er nogle af hovedoverskrifterne bag...

Læs mere