Klager over biskop besvaret

Kirkeministeriet har nu behandlet og besvaret tre klager over biskop Kjeld Holms tilslutning til det såkaldte præsteinitiativ og over hans prædiken juledag 2005.

 

Klagerne, herunder spørgsmålet om indholdet af biskop Kjeld Holms juleprædiken, har været forelagt for biskop Karsten Nissen, Viborg, og biskop Niels Henrik Arendt, Haderslev.

 

De to biskopper har tilsluttet sig følgende vurdering:

  • at biskop Kjeld Holm var berettiget til at tilslutte sig det såkaldte "Præsteinitiativ"
  • at der ikke er forhold, der vedrører eventuel tilsidesættelse af folkekirkens bekendelse (lærespørgsmål)
  • at der ikke eventuelt er andre tjenstlige forhold.

Kirkeministeriet har på den baggrund meddelt klagerne, at der ikke vil blive foretaget yderligere i anledning af klagerne.

 

Ved udvælgelsen af hvilke biskopper, der skulle udtale sig i sagen, er der lagt vægt på at spørge de biskopper i nabostifter, som er ældst i embedsalder, men som ikke i påkommende tilfælde ville være omfattet af § 11 i loven om domstolsbehandling af gejstlige læresager. Denne bestemmelse siger, at ved behandling af en læresag mod en  biskop i bisperetten skal de to biskopper i folkekirken, som er ældst i embedsalder, medvirke som dommere.

 

Læs også notat om "Klager over biskop Kjeld Holms tilslutning til det såkaldte præsteinitiativ og over hans prædiken juledag 2005"

Nyhedsarkiv

10/09 2018

Andre akademikere end teologer skal kunne søge ansættelse som præst, hvis de gennemfører en teologisk efteruddannelse. Efteruddannelsen med en...

Læs mere
09/08 2018

Unge i aldersgruppen 16-25 år er i særligt fokus for projekter støttet af Den Folkekirkelige Udviklingsfond i 2019.

Fonden støtter ideer, der er...

Læs mere
18/07 2018

Ny kirkekunst af John Körner til Horslunde kirke på Lolland, istandsættelse af tre malerier fra 1908-09 af Frans Schwartz i Elisakirken på Vesterbro i...

Læs mere
16/04 2018

Kirkeminister Mette Bock har nu udpeget de fire medlemmer, der skal sidde i Det rådgivende Udvalg vedrørende Trossamfund for de kommende fire år.

Udv...

Læs mere
09/04 2018

2017 var et år i Reformationens tegn – et år, hvor det i stor stil blev markeret, at det var 500 år siden, Martin Luther offentliggjorde sine 95 teser...

Læs mere
21/02 2018

Tre ud af fire danskere er fortsat medlemmer af folkekirken. Men der er flere, der forlader folkekirken ved udmelding eller dødsfald, end der er nye,...

Læs mere