Millioner til istandsættelse af ti kirker

Ny kirkekunst af John Körner til Horslunde kirke på Lolland, istandsættelse af tre malerier fra 1908-09 af Frans Schwartz i Elisakirken på Vesterbro i København, renovering af tretten mindetavler fra især 1600-tallet i Haderslev Domkirke og rensning af samtlige kalkmalerier i Sæby kirke i Nordjylland.

Arbejdet med at bevare kulturarven i folkekirkens kirkebygninger kommer vidt omkring i årets tildelinger fra Kirkeistandsættelsesordningen - både hvad angår de forskellige typer arbejde, den geografiske spredning og den historiske periode, istandsættelserne vedrører.

Der tildeles samlet 11 millioner kroner til renoverings-, vedligeholdelses og nyt kirkekunstnerisk arbejde i ti kirker.

I alt var der til årets ansøgningsrunde i Kirkeistandsættelsesordningen kommet 18 ansøgninger.

De ti udvalgte modtagere er udpeget af kirkeministeren i samarbejde med Nationalmuseet med særlig vægt på, at der er tale om projekter med enestående national eller lokal betydning.

Kirkeminister Mette Bock glæder sig over variationen i de støttede projekter:

- Den folkekirkelige kulturarv er enestående – og det gælder ikke kun de mange, gamle middelalderkirker men også de kunstneriske kvaliteter og kulturhistoriske værdier, der knytter sig til kirkebygninger af senere oprindelse, siger Mette Bock.

Støtten fra Kirkeistandsættelsesordningen kan maksimalt udgøre 40% (eller 3 millioner kroner) af de enkelte projekters samlede omkostning.

Se fakta om Kirkeistandsættelsesordningen her. 

Se Nationalmuseets begrundelser for støtte-tilkendegivelser her. 

Nyhedsarkiv

07/10 2019
03/10 2019
20/09 2019

    

Læs mere
02/09 2019

            

Læs mere
12/08 2019

Fra en af Danmarkshistoriens ældste kirkebyggerier over kirke-inventar fra barok og renæssance til restaurering af kobbertag på pragtkirke af...

Læs mere
28/06 2019

Efter knap to et halvt år som kirkeminister forlod Mette Bock torsdag den 27. juni 2019 posten og overlod den til sin efterfølger Joy Mogensen, som...

Læs mere