Mindelunden står foran en stor renovering

    

Når det til næste år er 75 år siden, Tysklands besættelse af Danmark ophørte, vil Mindelunden i Ryvangen stå klar til at markere dagen.

Folketingets finansudvalg har nemlig tiltrådt, at Kirkeministeriet bruger 8,8 millioner kroner til en stor renovering af Mindelunden, som er mindekirkegård for de danske patrioter, der døde under 2. verdenskrig. Formålet er, at Mindelunden som fælles national mindekirkegård og historieformidlende anlæg får et særligt løft i anledning af 75-året.

Foruden de 8,8 millioner kroner bidrager Frihedskampens Mindefond også til projektet med en million kroner.

Renoveringen omfatter et generelt løft af Mindelunden med et særligt fokus på Store Gravfelt, hvor 106 faldne modstandsfolk ligger begravet. Gravfeltet har en fremtrædende placering i Mindelunden og bliver stadig brugt til blomster- og kransenedlæggelse af både pårørende og andre.

Projektet omfatter også opførelse af en helt ny undervisningsbygning. Færre og færre nulevende har personlige erindringer om besættelsestiden, og behovet for at kunne undervise kommende generationer om besættelsestidens historie imødekommes med den nye bygning, hvor skoleklasser kan modtage tidssvarende undervisning.

Mindelunden er underlagt Kirkeministeriet som statskirkegård. Holmens Kirkegård varetager den daglige drift af Mindelunden på delegation fra Kirkeministeriet.

 

Nyhedsarkiv

20/09 2019

    

Læs mere
02/09 2019

            

Læs mere
12/08 2019

Fra en af Danmarkshistoriens ældste kirkebyggerier over kirke-inventar fra barok og renæssance til restaurering af kobbertag på pragtkirke af...

Læs mere
28/06 2019

Efter knap to et halvt år som kirkeminister forlod Mette Bock torsdag den 27. juni 2019 posten og overlod den til sin efterfølger Joy Mogensen, som...

Læs mere
20/06 2019

En salmedigter og en salmekomponist blev de første modtagere af Mette Madsens legat til støtte for kirkelige, skabende og udøvende kunstnere:

Læs mere
30/04 2019

Landskirkeskat, lokal kirkeskat, fællesfond, finanslov og statstilskud. Det kan være svært at bevare overblikket, når man kigger nærmere på...

Læs mere