Nu er tre partier ude af forhandlinger om religiøse forkyndere

Tre partier er nu koblet af forhandlingerne om en politisk aftale mod religiøse forkyndere.

Kirkeminister Bertel Haarder har siden påske siddet for bordenden som forhandlingsleder ved både stormøder og bilaterale forhandlinger med alle Folketingets partier. Nu er Alternativet, Enhedslisten og Radikale Venstre ikke med længere.

- Vi sigter imod enighed om en politisk aftale inden sommerferien. Og vi sigter samtidig imod, at der bliver tale om en samlet aftale, hvor alle kan støtte samtlige aftalens elementer. Hvis de to ambitioner skal opfyldes, har vi brug for at være en smallere kreds til forhandlingerne, siger kirkeminister Bertel Haarder.

- Der har været kritik af, at der gik for meget studiekreds i forhandlingerne. Det er min vurdering, at drøftelserne og alle spørgsmålene var nyttige. Men nu nærmer vi os målstregen, og så må forhandlingskredsen indsnævres til de partier, der ønsker en samlet aftale, siger Bertel Haarder.

På dagsordenen for de videre forhandlinger er konkrete tiltag, der kan fratage offentlig økonomisk støtte til foreninger, hvis formål og adfærd modarbejder eller underminerer demokrati og grundlæggende friheds-og menneskerettigheder samt indskærpelse af det kommunale tilsyn efter Folkeoplysningsloven. Desuden er skærpet tilsyn i forhold til friskoler også blandt de emner, der drøftes.

Endelig er forslag til forbud mod indrejse af radikale religiøse forkyndere og kriminalisering af ytringer også blandt de fortsat aktuelle emner.

 

Nyhedsarkiv

10/09 2018

Andre akademikere end teologer skal kunne søge ansættelse som præst, hvis de gennemfører en teologisk efteruddannelse. Efteruddannelsen med en...

Læs mere
09/08 2018

Unge i aldersgruppen 16-25 år er i særligt fokus for projekter støttet af Den Folkekirkelige Udviklingsfond i 2019.

Fonden støtter ideer, der er...

Læs mere
18/07 2018

Ny kirkekunst af John Körner til Horslunde kirke på Lolland, istandsættelse af tre malerier fra 1908-09 af Frans Schwartz i Elisakirken på Vesterbro i...

Læs mere
16/04 2018

Kirkeminister Mette Bock har nu udpeget de fire medlemmer, der skal sidde i Det rådgivende Udvalg vedrørende Trossamfund for de kommende fire år.

Udv...

Læs mere
09/04 2018

2017 var et år i Reformationens tegn – et år, hvor det i stor stil blev markeret, at det var 500 år siden, Martin Luther offentliggjorde sine 95 teser...

Læs mere
21/02 2018

Tre ud af fire danskere er fortsat medlemmer af folkekirken. Men der er flere, der forlader folkekirken ved udmelding eller dødsfald, end der er nye,...

Læs mere