Nu er tre partier ude af forhandlinger om religiøse forkyndere

Tre partier er nu koblet af forhandlingerne om en politisk aftale mod religiøse forkyndere.

Kirkeminister Bertel Haarder har siden påske siddet for bordenden som forhandlingsleder ved både stormøder og bilaterale forhandlinger med alle Folketingets partier. Nu er Alternativet, Enhedslisten og Radikale Venstre ikke med længere.

- Vi sigter imod enighed om en politisk aftale inden sommerferien. Og vi sigter samtidig imod, at der bliver tale om en samlet aftale, hvor alle kan støtte samtlige aftalens elementer. Hvis de to ambitioner skal opfyldes, har vi brug for at være en smallere kreds til forhandlingerne, siger kirkeminister Bertel Haarder.

- Der har været kritik af, at der gik for meget studiekreds i forhandlingerne. Det er min vurdering, at drøftelserne og alle spørgsmålene var nyttige. Men nu nærmer vi os målstregen, og så må forhandlingskredsen indsnævres til de partier, der ønsker en samlet aftale, siger Bertel Haarder.

På dagsordenen for de videre forhandlinger er konkrete tiltag, der kan fratage offentlig økonomisk støtte til foreninger, hvis formål og adfærd modarbejder eller underminerer demokrati og grundlæggende friheds-og menneskerettigheder samt indskærpelse af det kommunale tilsyn efter Folkeoplysningsloven. Desuden er skærpet tilsyn i forhold til friskoler også blandt de emner, der drøftes.

Endelig er forslag til forbud mod indrejse af radikale religiøse forkyndere og kriminalisering af ytringer også blandt de fortsat aktuelle emner.

 

Nyhedsarkiv

21/11 2018
01/11 2018

Folkekirkens tre kirkemusikskoler går en sikrere fremtid i møde med en ekstrabevilling på ca. 2,4 millioner kroner i 2019 – stigende til 7 millioner...

Læs mere
05/10 2018

Der bliver ikke afstemningsvalg i år for de menighedsråd, som ved valget i 2016 blev valgt for en to-årig funktionsperiode.

Det drejer sig om 150...

Læs mere
01/10 2018

Land og by, indendørs- og udendørs, akademikere, folkeskolelærere og ufaglærte – folkekirken beskæftiger ca. 12.000 medarbejdere i vidt forskellige...

Læs mere
27/09 2018

Når der i forbindelse med Folketingets åbning tirsdag den 2. oktober afholdes åbningsgudstjeneste i Christiansborg Slotskirke, bliver det med...

Læs mere
10/09 2018

Andre akademikere end teologer skal kunne søge ansættelse som præst, hvis de gennemfører en teologisk efteruddannelse. Efteruddannelsen med en...

Læs mere