Nu er tre partier ude af forhandlinger om religiøse forkyndere

Tre partier er nu koblet af forhandlingerne om en politisk aftale mod religiøse forkyndere.

Kirkeminister Bertel Haarder har siden påske siddet for bordenden som forhandlingsleder ved både stormøder og bilaterale forhandlinger med alle Folketingets partier. Nu er Alternativet, Enhedslisten og Radikale Venstre ikke med længere.

- Vi sigter imod enighed om en politisk aftale inden sommerferien. Og vi sigter samtidig imod, at der bliver tale om en samlet aftale, hvor alle kan støtte samtlige aftalens elementer. Hvis de to ambitioner skal opfyldes, har vi brug for at være en smallere kreds til forhandlingerne, siger kirkeminister Bertel Haarder.

- Der har været kritik af, at der gik for meget studiekreds i forhandlingerne. Det er min vurdering, at drøftelserne og alle spørgsmålene var nyttige. Men nu nærmer vi os målstregen, og så må forhandlingskredsen indsnævres til de partier, der ønsker en samlet aftale, siger Bertel Haarder.

På dagsordenen for de videre forhandlinger er konkrete tiltag, der kan fratage offentlig økonomisk støtte til foreninger, hvis formål og adfærd modarbejder eller underminerer demokrati og grundlæggende friheds-og menneskerettigheder samt indskærpelse af det kommunale tilsyn efter Folkeoplysningsloven. Desuden er skærpet tilsyn i forhold til friskoler også blandt de emner, der drøftes.

Endelig er forslag til forbud mod indrejse af radikale religiøse forkyndere og kriminalisering af ytringer også blandt de fortsat aktuelle emner.

 

Nyhedsarkiv

21/02 2018

Tre ud af fire danskere er fortsat medlemmer af folkekirken. Men der er flere, der forlader folkekirken ved udmelding eller dødsfald, end der er nye,...

Læs mere
15/02 2018

Kirkeministeriet har i dag udsendt cirkulære om ringning med kirkeklokkerne i anledning af Hans Kongelige Højhed Prins Henriks død.

Læs mere
09/02 2018

Ny undersøgelse viser, at der nu er større forskel på, hvordan konfirmationsforberedelsen passes ind i elevernes skoleskema, end inden...

Læs mere
09/01 2018

Et helt nyt lønsystem til menighedsrådenes ansatte – det nye FLØS – er taget i brug.

 

Det betyder, at der nu åbnet for, at menighedsrådenes...

Læs mere
21/12 2017

På ti år er der kommet 55 flere moskeer og muslimske bedesteder i Danmark end for ti år siden. Der findes nu 170 moskeer i Danmark mod 115 i 2006....

Læs mere
20/12 2017

Et lavere dørtrin for unge til kirken, en dåbskampagne og kirken som en af civilsamfundets medborgeraktører.

Det er nogle af hovedoverskrifterne bag...

Læs mere