Ny departementschef til Kirkeministeriet

Den 47-årige Christian Dons Christensen bliver ny departementschef i Kirkeministeriet.

Christian Dons Christensen vender dermed tilbage til Danmark, idet han siden 2015 har været Danmarks ambassadør i Ukraine, Georgien og Armenien med bopæl i Kiev.

Det er i det hele taget udenrigstjenesten, der har fyldt mest i den statskundskabsuddannede Christian Dons Christensens karriere.

Hans foreløbige 21 år som statsansat begyndte ganske vist som fuldmægtig i Indenrigsministeriet i 1996, men siden 1997 har han været ansat i udenrigstjenesten – bortset fra en periode som kontorchef i Fødevareministeriet i 2009-11.

Hans interesse for og viden om østeuropæiske forhold blev grundlagt i slutningen af 80erne, hvor han blev uddannet sprogofficer i russisk og efterfølgende var udsendt  i FN-tjeneste i Kroatien.

Før sin udstationering som ambassadør i Ukraine var Christian Dons Christensen kontorchef i Udenrigsministeriet.

Christian Dons Christensen er søn af forhenværende biskop i Ribe Stift, Elisabeth Dons Christensen.

Kirkeminister Mette Bock ser meget frem til samarbejdet med Christian Dons Christensen:

- Jeg er helt overbevist om, at ministeriet her har fået den bedst tænkelige kandidat til jobbet. Hans karriere vidner om solid erfaring som embedsmand – samtidig er det en ekstra bonus, at han har været menighedsrådsmedlem. Han har indsigt i folkekirkens forhold og styring, siger Mette Bock.

Christian Dons Christensen er gift med konstitueret chefredaktør Anna Libak fra Berlingske. Sammen har de tre børn på henholdsvis 22, 18 og 7 år.

Christian Dons Christensen tiltræder som departementschef den 1. februar.

Nyhedsarkiv

21/02 2018

Tre ud af fire danskere er fortsat medlemmer af folkekirken. Men der er flere, der forlader folkekirken ved udmelding eller dødsfald, end der er nye,...

Læs mere
15/02 2018

Kirkeministeriet har i dag udsendt cirkulære om ringning med kirkeklokkerne i anledning af Hans Kongelige Højhed Prins Henriks død.

Læs mere
09/02 2018

Ny undersøgelse viser, at der nu er større forskel på, hvordan konfirmationsforberedelsen passes ind i elevernes skoleskema, end inden...

Læs mere
09/01 2018

Et helt nyt lønsystem til menighedsrådenes ansatte – det nye FLØS – er taget i brug.

 

Det betyder, at der nu åbnet for, at menighedsrådenes...

Læs mere
21/12 2017

På ti år er der kommet 55 flere moskeer og muslimske bedesteder i Danmark end for ti år siden. Der findes nu 170 moskeer i Danmark mod 115 i 2006....

Læs mere
20/12 2017

Et lavere dørtrin for unge til kirken, en dåbskampagne og kirken som en af civilsamfundets medborgeraktører.

Det er nogle af hovedoverskrifterne bag...

Læs mere