Ny departementschef til Kirkeministeriet

Den 47-årige Christian Dons Christensen bliver ny departementschef i Kirkeministeriet.

Christian Dons Christensen vender dermed tilbage til Danmark, idet han siden 2015 har været Danmarks ambassadør i Ukraine, Georgien og Armenien med bopæl i Kiev.

Det er i det hele taget udenrigstjenesten, der har fyldt mest i den statskundskabsuddannede Christian Dons Christensens karriere.

Hans foreløbige 21 år som statsansat begyndte ganske vist som fuldmægtig i Indenrigsministeriet i 1996, men siden 1997 har han været ansat i udenrigstjenesten – bortset fra en periode som kontorchef i Fødevareministeriet i 2009-11.

Hans interesse for og viden om østeuropæiske forhold blev grundlagt i slutningen af 80erne, hvor han blev uddannet sprogofficer i russisk og efterfølgende var udsendt  i FN-tjeneste i Kroatien.

Før sin udstationering som ambassadør i Ukraine var Christian Dons Christensen kontorchef i Udenrigsministeriet.

Christian Dons Christensen er søn af forhenværende biskop i Ribe Stift, Elisabeth Dons Christensen.

Kirkeminister Mette Bock ser meget frem til samarbejdet med Christian Dons Christensen:

- Jeg er helt overbevist om, at ministeriet her har fået den bedst tænkelige kandidat til jobbet. Hans karriere vidner om solid erfaring som embedsmand – samtidig er det en ekstra bonus, at han har været menighedsrådsmedlem. Han har indsigt i folkekirkens forhold og styring, siger Mette Bock.

Christian Dons Christensen er gift med konstitueret chefredaktør Anna Libak fra Berlingske. Sammen har de tre børn på henholdsvis 22, 18 og 7 år.

Christian Dons Christensen tiltræder som departementschef den 1. februar.

Nyhedsarkiv

10/09 2018

Andre akademikere end teologer skal kunne søge ansættelse som præst, hvis de gennemfører en teologisk efteruddannelse. Efteruddannelsen med en...

Læs mere
09/08 2018

Unge i aldersgruppen 16-25 år er i særligt fokus for projekter støttet af Den Folkekirkelige Udviklingsfond i 2019.

Fonden støtter ideer, der er...

Læs mere
18/07 2018

Ny kirkekunst af John Körner til Horslunde kirke på Lolland, istandsættelse af tre malerier fra 1908-09 af Frans Schwartz i Elisakirken på Vesterbro i...

Læs mere
16/04 2018

Kirkeminister Mette Bock har nu udpeget de fire medlemmer, der skal sidde i Det rådgivende Udvalg vedrørende Trossamfund for de kommende fire år.

Udv...

Læs mere
09/04 2018

2017 var et år i Reformationens tegn – et år, hvor det i stor stil blev markeret, at det var 500 år siden, Martin Luther offentliggjorde sine 95 teser...

Læs mere
21/02 2018

Tre ud af fire danskere er fortsat medlemmer af folkekirken. Men der er flere, der forlader folkekirken ved udmelding eller dødsfald, end der er nye,...

Læs mere