Ny IT-strategi kommer kirkens brugere i møde

IT-strategier har det med at blive nørdede, tekniske svar, som er svært forståelige for de fleste. Men nu kommer folkekirken med en ny digital IT-strategi medlemmerne i møde med det formål at gøre kontakten mellem kirke og medlemmer nemmere, smidigere og hurtigere.

 

F.eks. vil den nye strategi betyde, at vielses-, dåbs-og navneattester endegyldigt forsvinder på papirform og i fremtiden i stedet kun leveres elektronisk fra kirkekontorerne.

 

Desuden vil Kirkekalenderen som applikation til smartphones få tilføjet funktioner, hvor man kan få anbefalet ikke bare gudstjenester men også kirkelige arrangementer i de områder, man normalt færdes i – f.eks. på vejen mellem hjem og arbejde.

 

Disse oplysninger kan sognene også supplere med informationer til Kirkekalenderen, hvor man kan se f.eks. historierne bag kirkebygninger og deres interiør.

 

Kirkeminister Bertel Haarder ser den nye strategi som en naturlig støtte fra Folkekirkens IT til ikke bare administrative IT-løsninger men også som leverandør af teknologier, folkekirken kan bruge til at drive kirke med.

 

- Det er kun godt, at vi får udfaset brugen af papir på kirkekontoret. Og så er det også helt oplagt, at for mange vil det være meget nyttigt hurtigt at kunne skaffe sig overblik over de kirkelige arrangementer, man kommer forbi på sin vej. Man behøver jo ikke altid holde sig til egen sognekirke og dens arrangementer, siger Bertel Haarder.

 

Den samlede nye IT-strategi kan ses her.

Nyhedsarkiv

10/09 2018

Andre akademikere end teologer skal kunne søge ansættelse som præst, hvis de gennemfører en teologisk efteruddannelse. Efteruddannelsen med en...

Læs mere
09/08 2018

Unge i aldersgruppen 16-25 år er i særligt fokus for projekter støttet af Den Folkekirkelige Udviklingsfond i 2019.

Fonden støtter ideer, der er...

Læs mere
18/07 2018

Ny kirkekunst af John Körner til Horslunde kirke på Lolland, istandsættelse af tre malerier fra 1908-09 af Frans Schwartz i Elisakirken på Vesterbro i...

Læs mere
16/04 2018

Kirkeminister Mette Bock har nu udpeget de fire medlemmer, der skal sidde i Det rådgivende Udvalg vedrørende Trossamfund for de kommende fire år.

Udv...

Læs mere
09/04 2018

2017 var et år i Reformationens tegn – et år, hvor det i stor stil blev markeret, at det var 500 år siden, Martin Luther offentliggjorde sine 95 teser...

Læs mere
21/02 2018

Tre ud af fire danskere er fortsat medlemmer af folkekirken. Men der er flere, der forlader folkekirken ved udmelding eller dødsfald, end der er nye,...

Læs mere