Ny IT-strategi kommer kirkens brugere i møde

IT-strategier har det med at blive nørdede, tekniske svar, som er svært forståelige for de fleste. Men nu kommer folkekirken med en ny digital IT-strategi medlemmerne i møde med det formål at gøre kontakten mellem kirke og medlemmer nemmere, smidigere og hurtigere.

 

F.eks. vil den nye strategi betyde, at vielses-, dåbs-og navneattester endegyldigt forsvinder på papirform og i fremtiden i stedet kun leveres elektronisk fra kirkekontorerne.

 

Desuden vil Kirkekalenderen som applikation til smartphones få tilføjet funktioner, hvor man kan få anbefalet ikke bare gudstjenester men også kirkelige arrangementer i de områder, man normalt færdes i – f.eks. på vejen mellem hjem og arbejde.

 

Disse oplysninger kan sognene også supplere med informationer til Kirkekalenderen, hvor man kan se f.eks. historierne bag kirkebygninger og deres interiør.

 

Kirkeminister Bertel Haarder ser den nye strategi som en naturlig støtte fra Folkekirkens IT til ikke bare administrative IT-løsninger men også som leverandør af teknologier, folkekirken kan bruge til at drive kirke med.

 

- Det er kun godt, at vi får udfaset brugen af papir på kirkekontoret. Og så er det også helt oplagt, at for mange vil det være meget nyttigt hurtigt at kunne skaffe sig overblik over de kirkelige arrangementer, man kommer forbi på sin vej. Man behøver jo ikke altid holde sig til egen sognekirke og dens arrangementer, siger Bertel Haarder.

 

Den samlede nye IT-strategi kan ses her.

Nyhedsarkiv

21/02 2018

Tre ud af fire danskere er fortsat medlemmer af folkekirken. Men der er flere, der forlader folkekirken ved udmelding eller dødsfald, end der er nye,...

Læs mere
15/02 2018

Kirkeministeriet har i dag udsendt cirkulære om ringning med kirkeklokkerne i anledning af Hans Kongelige Højhed Prins Henriks død.

Læs mere
09/02 2018

Ny undersøgelse viser, at der nu er større forskel på, hvordan konfirmationsforberedelsen passes ind i elevernes skoleskema, end inden...

Læs mere
09/01 2018

Et helt nyt lønsystem til menighedsrådenes ansatte – det nye FLØS – er taget i brug.

 

Det betyder, at der nu åbnet for, at menighedsrådenes...

Læs mere
21/12 2017

På ti år er der kommet 55 flere moskeer og muslimske bedesteder i Danmark end for ti år siden. Der findes nu 170 moskeer i Danmark mod 115 i 2006....

Læs mere
20/12 2017

Et lavere dørtrin for unge til kirken, en dåbskampagne og kirken som en af civilsamfundets medborgeraktører.

Det er nogle af hovedoverskrifterne bag...

Læs mere