Ny IT-strategi kommer kirkens brugere i møde

IT-strategier har det med at blive nørdede, tekniske svar, som er svært forståelige for de fleste. Men nu kommer folkekirken med en ny digital IT-strategi medlemmerne i møde med det formål at gøre kontakten mellem kirke og medlemmer nemmere, smidigere og hurtigere.

 

F.eks. vil den nye strategi betyde, at vielses-, dåbs-og navneattester endegyldigt forsvinder på papirform og i fremtiden i stedet kun leveres elektronisk fra kirkekontorerne.

 

Desuden vil Kirkekalenderen som applikation til smartphones få tilføjet funktioner, hvor man kan få anbefalet ikke bare gudstjenester men også kirkelige arrangementer i de områder, man normalt færdes i – f.eks. på vejen mellem hjem og arbejde.

 

Disse oplysninger kan sognene også supplere med informationer til Kirkekalenderen, hvor man kan se f.eks. historierne bag kirkebygninger og deres interiør.

 

Kirkeminister Bertel Haarder ser den nye strategi som en naturlig støtte fra Folkekirkens IT til ikke bare administrative IT-løsninger men også som leverandør af teknologier, folkekirken kan bruge til at drive kirke med.

 

- Det er kun godt, at vi får udfaset brugen af papir på kirkekontoret. Og så er det også helt oplagt, at for mange vil det være meget nyttigt hurtigt at kunne skaffe sig overblik over de kirkelige arrangementer, man kommer forbi på sin vej. Man behøver jo ikke altid holde sig til egen sognekirke og dens arrangementer, siger Bertel Haarder.

 

Den samlede nye IT-strategi kan ses her.

Nyhedsarkiv

21/11 2018
01/11 2018

Folkekirkens tre kirkemusikskoler går en sikrere fremtid i møde med en ekstrabevilling på ca. 2,4 millioner kroner i 2019 – stigende til 7 millioner...

Læs mere
05/10 2018

Der bliver ikke afstemningsvalg i år for de menighedsråd, som ved valget i 2016 blev valgt for en to-årig funktionsperiode.

Det drejer sig om 150...

Læs mere
01/10 2018

Land og by, indendørs- og udendørs, akademikere, folkeskolelærere og ufaglærte – folkekirken beskæftiger ca. 12.000 medarbejdere i vidt forskellige...

Læs mere
27/09 2018

Når der i forbindelse med Folketingets åbning tirsdag den 2. oktober afholdes åbningsgudstjeneste i Christiansborg Slotskirke, bliver det med...

Læs mere
10/09 2018

Andre akademikere end teologer skal kunne søge ansættelse som præst, hvis de gennemfører en teologisk efteruddannelse. Efteruddannelsen med en...

Læs mere