Nyt udkast til anordning om dåb til høring sammen med biskoppernes vejledning om dåb

Kirkeminister Bertel Haarder og biskopperne har ved et møde den 7. maj 2007 drøftet udkast til en ny anordning om dåb i folkekirken. Efter mødet er et revideret udkast til anordning blevet udsendt til høring sammen med et udkast til vejledning fra biskopperne om dåb i folkekirken.

 

Et udkast til ny anordning om dåb har været til høring, hvor der var mulighed for at indsende kommentarer indtil 2. april 2007.

 

Kirkeministeren og biskopperne har på baggrund af såvel høringssvar fra mange forskellige parter som den offentlige debat revideret udkastet. Samtidig ønsker kirkeministeren og biskopperne at understrege, at anordningen om dåb ikke står alene, men at den skal ses i sammenhæng med biskoppernes vejledning om dåb i folkekirken og med folkekirkens dåbsritual.

 

Derfor sender kirkeministeren i enighed med biskopperne det reviderede udkast til anordning og biskoppernes udkast til vejledning om dåb i høring.

 

Høringssvar skal sendes til Kirkeministeriet senest 1. september 2007.


Udkast til anordning om dåb i folkekirken og udkast til biskoppernes vejledning om dåb i folkekirken kan ses på siden www.km.dk/lovudkast.html.

Nyhedsarkiv

10/09 2018

Andre akademikere end teologer skal kunne søge ansættelse som præst, hvis de gennemfører en teologisk efteruddannelse. Efteruddannelsen med en...

Læs mere
09/08 2018

Unge i aldersgruppen 16-25 år er i særligt fokus for projekter støttet af Den Folkekirkelige Udviklingsfond i 2019.

Fonden støtter ideer, der er...

Læs mere
18/07 2018

Ny kirkekunst af John Körner til Horslunde kirke på Lolland, istandsættelse af tre malerier fra 1908-09 af Frans Schwartz i Elisakirken på Vesterbro i...

Læs mere
16/04 2018

Kirkeminister Mette Bock har nu udpeget de fire medlemmer, der skal sidde i Det rådgivende Udvalg vedrørende Trossamfund for de kommende fire år.

Udv...

Læs mere
09/04 2018

2017 var et år i Reformationens tegn – et år, hvor det i stor stil blev markeret, at det var 500 år siden, Martin Luther offentliggjorde sine 95 teser...

Læs mere
21/02 2018

Tre ud af fire danskere er fortsat medlemmer af folkekirken. Men der er flere, der forlader folkekirken ved udmelding eller dødsfald, end der er nye,...

Læs mere