Nyt udkast til anordning om dåb til høring sammen med biskoppernes vejledning om dåb

Kirkeminister Bertel Haarder og biskopperne har ved et møde den 7. maj 2007 drøftet udkast til en ny anordning om dåb i folkekirken. Efter mødet er et revideret udkast til anordning blevet udsendt til høring sammen med et udkast til vejledning fra biskopperne om dåb i folkekirken.

 

Et udkast til ny anordning om dåb har været til høring, hvor der var mulighed for at indsende kommentarer indtil 2. april 2007.

 

Kirkeministeren og biskopperne har på baggrund af såvel høringssvar fra mange forskellige parter som den offentlige debat revideret udkastet. Samtidig ønsker kirkeministeren og biskopperne at understrege, at anordningen om dåb ikke står alene, men at den skal ses i sammenhæng med biskoppernes vejledning om dåb i folkekirken og med folkekirkens dåbsritual.

 

Derfor sender kirkeministeren i enighed med biskopperne det reviderede udkast til anordning og biskoppernes udkast til vejledning om dåb i høring.

 

Høringssvar skal sendes til Kirkeministeriet senest 1. september 2007.


Udkast til anordning om dåb i folkekirken og udkast til biskoppernes vejledning om dåb i folkekirken kan ses på siden www.km.dk/lovudkast.html.

Nyhedsarkiv

21/02 2018

Tre ud af fire danskere er fortsat medlemmer af folkekirken. Men der er flere, der forlader folkekirken ved udmelding eller dødsfald, end der er nye,...

Læs mere
15/02 2018

Kirkeministeriet har i dag udsendt cirkulære om ringning med kirkeklokkerne i anledning af Hans Kongelige Højhed Prins Henriks død.

Læs mere
09/02 2018

Ny undersøgelse viser, at der nu er større forskel på, hvordan konfirmationsforberedelsen passes ind i elevernes skoleskema, end inden...

Læs mere
09/01 2018

Et helt nyt lønsystem til menighedsrådenes ansatte – det nye FLØS – er taget i brug.

 

Det betyder, at der nu åbnet for, at menighedsrådenes...

Læs mere
21/12 2017

På ti år er der kommet 55 flere moskeer og muslimske bedesteder i Danmark end for ti år siden. Der findes nu 170 moskeer i Danmark mod 115 i 2006....

Læs mere
20/12 2017

Et lavere dørtrin for unge til kirken, en dåbskampagne og kirken som en af civilsamfundets medborgeraktører.

Det er nogle af hovedoverskrifterne bag...

Læs mere