Støtte til 17 folkekirkelige udviklingsprojekter

17 folkekirkelige udviklingsprojekter får i 2007 økonomisk støtte fra Den Folkekirkelige Udviklingsfond. Støtten til de 17 projekter er givet efter indstilling fra Budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden. Tilsammen får de 17 projekter knap 1,7 mio. kr. i støtte.

 

De 17 projekter dækker mange forskellige emner. Det er bl.a.: undervisning, salmer og musik i forhold til børn og unge, ledelse, administration, ny brug af kirker, opfølgning på det kirkelige arbejde i fængslerne og samtalegrupper for børn i krise.

 

Den Folkekirkelige Udviklingsfond er etableret for en forsøgsperiode, der omfatter årene 2007, 2008 og 2009. Udviklingsfonden kan i løbet af de tre år i alt yde 4 mio. kr. i støtte.

 

Kirkeminister Bertel Haarder siger i forbindelse med uddelingen af støtte:

"De mange forskellige projekter er et tegn på, at der rundt omkring er stor lyst til at arbejde med udvikling af mange sider af livet i folkekirken. Det er et meget positivt signal om, at man gerne vil være i stand til at møde folkekirkens medlemmer på nye måder. Derfor er jeg meget glad for, at vi har fået etableret Den Folkekirkelige Udviklingsfond, foreløbig for en periode på tre år."

 

Kriterier for støtte

Støtte fra Den Folkekirkelige Udviklingsfond ydes som nævnt efter indstilling fra Budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden. Budgetfølgegruppen har i behandlingen af ansøgninger om støtte især lagt vægt på syv faktorer, nemlig projekternes

 

• nyskabende værdi

• nytteværdi for folkekirken

• geografiske udstrækning

• inddragelse af frivilligt arbejde

• inddragelse af lokal finansiering

• fremtidige mulighed for at blive selvhjulpne (hvis det er relevant)

• dækning af eventuelle fremtidige driftsudgifter (hvis det er relevant)

 

Bilag: Oversigt over projekter, som får støtte i 2007

 

Yderligere oplysninger om Den Folkekirkelige Udviklingsfond kan ses på www.km.dk/udviklingsfond.html

 

 

 

 

Nyhedsarkiv

16/04 2018

Kirkeminister Mette Bock har nu udpeget de fire medlemmer, der skal sidde i Det rådgivende Udvalg vedrørende Trossamfund for de kommende fire år.

Udv...

Læs mere
09/04 2018

2017 var et år i Reformationens tegn – et år, hvor det i stor stil blev markeret, at det var 500 år siden, Martin Luther offentliggjorde sine 95 teser...

Læs mere
21/02 2018

Tre ud af fire danskere er fortsat medlemmer af folkekirken. Men der er flere, der forlader folkekirken ved udmelding eller dødsfald, end der er nye,...

Læs mere
15/02 2018

Kirkeministeriet har i dag udsendt cirkulære om ringning med kirkeklokkerne i anledning af Hans Kongelige Højhed Prins Henriks død.

Læs mere
09/02 2018

Ny undersøgelse viser, at der nu er større forskel på, hvordan konfirmationsforberedelsen passes ind i elevernes skoleskema, end inden...

Læs mere
09/01 2018

Et helt nyt lønsystem til menighedsrådenes ansatte – det nye FLØS – er taget i brug.

 

Det betyder, at der nu åbnet for, at menighedsrådenes...

Læs mere