Stor interesse for konfirmations-forsøg

Over halvdelen af landets kommuner vil gerne gøre konfirmationsforberedelsen til en del af folkeskolens understøttende undervisning. Men det kan faktisk blive endnu flere, for fristen for ansøgninger fra kommuner, som endnu ikke har søgt, er ikke udløbet - det gør den først den 1. december.

Baggrunden for forsøget er, at en del kommuner efter skolereformen havde besvær med at få forberedelsen til konfirmation indpasset i den normale skoledag.

Derfor blev forberedelsen flere steder flyttet til ydertidspunkter, der dels forlængede en i forvejen lang skoledag, dels gjorde det vanskeligt at få den til at harmonere med f.eks. bustiderne i forhold til transport mellem hjem og skole.

På den baggrund har kommunerne haft mulighed for at melde sig til et rammeforsøg, hvor de kan få tilladelse til at gøre konfirmationsforberedelsen til en del af skolens understøttende undervisning.

I første omgang får 12 kommuner umiddelbart tilladelse til at gå i gang med forsøget. 27 kommuner får en forhåndstilkendegivelse – det betyder, at der er behov for en udfoldelse af ansøgningen. Den reviderede ansøgning skal godkendes af ministeriet, før forsøget kan igangsættes.

Der er yderligere en række kommuner, som i første omgang ikke har fået godkendelse til at gå i gang med forsøget, da deres beskrevne indsats ikke svarer til formålet med forsøget. Men de har dog mulighed for at indsende en revideret ansøgning inden den 23. december.

Kirkeminister Bertel Haarder glæder sig over den store tilslutning.

- For mig har det hele tiden været vanskeligt at forstå, at den længere skoledag ikke skulle levne plads til at have forberedelsen inden for den normale undervisningstid. De mange ansøgninger viser, at det heldigvis er et ønske, som deles i de fleste kommuner, siger Bertel Haarder.

Nyhedsarkiv

10/09 2018

Andre akademikere end teologer skal kunne søge ansættelse som præst, hvis de gennemfører en teologisk efteruddannelse. Efteruddannelsen med en...

Læs mere
09/08 2018

Unge i aldersgruppen 16-25 år er i særligt fokus for projekter støttet af Den Folkekirkelige Udviklingsfond i 2019.

Fonden støtter ideer, der er...

Læs mere
18/07 2018

Ny kirkekunst af John Körner til Horslunde kirke på Lolland, istandsættelse af tre malerier fra 1908-09 af Frans Schwartz i Elisakirken på Vesterbro i...

Læs mere
16/04 2018

Kirkeminister Mette Bock har nu udpeget de fire medlemmer, der skal sidde i Det rådgivende Udvalg vedrørende Trossamfund for de kommende fire år.

Udv...

Læs mere
09/04 2018

2017 var et år i Reformationens tegn – et år, hvor det i stor stil blev markeret, at det var 500 år siden, Martin Luther offentliggjorde sine 95 teser...

Læs mere
21/02 2018

Tre ud af fire danskere er fortsat medlemmer af folkekirken. Men der er flere, der forlader folkekirken ved udmelding eller dødsfald, end der er nye,...

Læs mere