Første § 1 a-præst er klar til folkekirken

 

Det blev fejret med et glas bobler og kransekage, da kirkeminister Louise Schack Elholm torsdag kunne ønske den første § 1 a-præst Ghita Pflug tillykke med hendes gennemførte teologiske efteruddannelsesforløb.

Ghita Pflug kan nu søge præstestilling i folkekirken på lige fod med teologiske kandidater, der har gennemført pastoralseminariet.

- Stort tillykke til Ghita Pflug. Vi har igennem flere år hørt om stigende problemer med at besætte ledige præstestillinger. Jeg håber, at § 1 a-vejen til præstestillingerne kan hjælpe med at løse problemerne. Det vil jeg holde nøje øje med, om den kan, siger Louise Schack Elholm.

Den nye adgangsvej er åben for personer med anden kandidatuddannelse end teologi. De kan via en individuelt tilrettelagt, teologisk efteruddannelse samt gennemførelse af pastoralseminariet søge præstestillinger på linje med teologiske kandidater.

Ghita Pflug havde før sit § 1 a-forløb i forvejen en baggrund som cand.psych. samt en bachelor i teologi, så hendes efteruddannelsesforløb har derfor været kortvarigt.

For Ghita Pflug var den nye adgangsvej en kærkommen mulighed for at kunne blive præst:

- Det var ikke en pludselig indskydelse, at jeg fik interesse for at kvalificere mig til at søge præstestilling. Det havde jeg længe drømt om. Det kunne bare ikke lade sig gøre, før § 1 a-muligheden opstod. Det er jeg meget glad for, at den gjorde, siger Ghita Pflug.

Ghita Pflug vil gerne i embede så hurtigt som muligt og er allerede i færd med at søge en præstestilling, hvor hun skal til prøveprædiken i næste uge.