Landdistriktspuljen giver 28,5 millioner til projekter for udvikling i landdistrikterne.

66 ansøgere fra hele landet får i dag positivt svar på deres ansøgninger om støtte fra Kirkeministeriets Landdistriktspulje.

Tilsammen modtager 66 projekter på tværs af landet ca. 28,5 mio. kr. i støtte til projekter, der kan skabe udvikling og gode levevilkår i landdistrikterne.

Minister for landdistrikter, Louise Schack Elholm:
”Jeg glæder mig over den store søgning til Landdistriktspuljen. Det viser, at der rundt i landet er en stor interesse for at arbejde for en positiv udvikling i landdistrikterne. Jeg er derfor meget tilfreds med, at vi med landdistriktspuljen kan understøtte spændende og nyskabende initiativer, der bidrager til at skabe nye arbejdspladser og gøre det attraktivt at bo og leve i landdistrikterne.” 

Formand for Det Rådgivende Udvalg for Landdistriktspuljen, Finn Jorsal:
”Udvalget har med glæde konstateret, at der denne gang er en større forskellighed i projekterne. Blandt traditionelle projekter omhandlende fritidsaktiviteter og legepladser, glæder vi os over blandt andet at kunne understøtte projekter, der arbejder med en langsigtet udviklingsstrategi for lokalområdet, samt flere projekter, der har fokus på at få aktivitet i tiloversblevne bygninger. I Det Rådgivende Udvalg ser vi gerne, at der kommer flere langsigtede, strategiske projekter, der tænker nyt og adresserer de store samfundsudfordringer, som landdistrikterne skal være med til at løse.”

Landdistriktspuljen havde den 14. juni 2023 frist for ansøgninger om støtte til projekter i landdistrikter med landvindmøller og solcelleparker, projekter på de små øer og borgerdrevne dagligvarebutikker. Plan- og Landdistriktsstyrelsen modtog i alt 152 ansøgninger med et samlet ansøgningsbeløb på i alt 84,2 mio. kr.

De støttede projekter kan ses her:
Projekter i landdistrikter med landvindmøller og solcelleparker
Projekter på de små øer
Borgerdrevne dagligvarebutikker

Yderligere oplysninger
Har du spørgsmål om Landdistriktspuljen, kan du kontakte Plan- og Landdistriktsstyrelsen på tlf. +45 41 71 78 97 eller på landdistriktspulje@bpst.dk. 
 

Nyhedsarkiv

22/09 2023

Ministeren For landdistrikter Louise Schack Elholm er med til fejringen, når den midtjyske landsby Sparkær lørdag den 23. september modtager prisen…

21/09 2023

Når folketinget åbner den 3. oktober, sker det traditionelt med en gudstjeneste i Christiansborg Slotskirke klokken 10.00, hvor ministre,…

18/09 2023

Kirkeminister, minister for landdistrikter og minister for nordisk samarbejde Louise Schack Elholm rejser den 18.-21. september 2023 til Grønland.

14/09 2023

En bred kreds af folketingets partier er enige om at muliggøre en tilpasning af det nationale testcenter for store vindmøller ved Høvsøre. Det skal…

01/09 2023

Nu har du mulighed for at nominere de kandidater til Landdistriktsprisen, som du synes lægger et stort arbejde i at skabe positiv udvikling i dit…

30/08 2023

I dag åbner minister for landdistrikter, Louise Schack Elholm, for anden ansøgningsrunde til Landdistriktspuljen 2023.