Louise Schack Elholm er ny kirkeminister

 

Den hidtidige kirke- og skatteordfører for Venstre, 45-årige Louise Schack Elholm, fik ved regeringsdannelsen torsdag overdraget posten som kirkeminister.

Louise Schack Elholm overtager fra Ane Halsboe-Jørgensen, som bliver ny beskæftigelsesminister. Louise Schack Elholm bliver både kirkeminister, minister for landdistrikter og minister for nordisk samarbejde. Kirkeministeriet får samtidig tilført planlovsområdet og landdistriktspolitikken til sit ressortområde, og Louise Schack Elholms daglige arbejdsplads vil være i Kirkeministeriet på Frederiksholms Kanal.

I sin tale ved ministeroverdragelsen benyttede den nye kirkeminister lejligheden til at rose sin forgænger for indsatsen i hendes knap halvandet år som kirkeminister:

”Du har kun været kirkeminister i 14 måneder, men jeg synes, du har gjort det rigtig godt. Jeg har også altid følt mig godt modtaget i Kirkeministeriet. Jeg er selvfølgelig gået lidt til dig som oppositionens ordfører. Det bliver noget andet nu. Nu er vi på samme hold”.

Louise Schack Elholms afskedsgave til Ane Halsboe-Jørgensen var valgt ud fra omstændighederne ved regeringsdannelsen.

”Du skal have Jane Austens roman ”Stolthed og fordom”, for det er en fantastisk kærlighedshistorie. Den handler i høj grad om, at man er for stolt til at se hinanden, som man virkelig er, og at man har en masse fordomme om hinanden. Og et eller andet sted kan man måske sige det samme om vores nye regering. Den er også født med, at vi måtte se væk fra vores stolthed, se væk fra vores fordomme om hinanden og i stedet række ud efter samarbejde”.

Foruden bogen gav Louise Schack Elholm den afgående kirkeminister et halssmykke i form af et kors.

Ane Halsboe-Jørgensen lagde sin tale vægt på, at Kirkeministeriets ressortområde er et, man som minister skal være omhyggelig med at passe godt på.

”Modsat alle andre områder hvor man har sin politiske holdning, samler 90 mandater og bum: Så gør man det – så er det altså anderledes her. Her kræves noget andet. Vi har kun den folkekirke, trossamfund og trosfrihed, vi har, hvis der samarbejdes og lyttes mellem det religiøse og det politiske”.

I tiltrædelsesgave forærede Ane Halsboe-Jørgensen den tiltrædende minister bogen ”Du må ikke blive væk” af billedkunstneren Thomas Lagermand Lundme og præsten Karsten Møller Hansen.

”Det er ikke fordi, jeg er bange for, du bliver væk. Det er derimod en samtalebog om tro, der handler om, hvad tro kan på et mere eksistentielt plan i et moderne samfund, hvor vi snubler i livet, hvor vi famler efter mening, og hvor vi savner fællesskaberne.”

 

 

Nyhedsarkiv

22/09 2023

Ministeren For landdistrikter Louise Schack Elholm er med til fejringen, når den midtjyske landsby Sparkær lørdag den 23. september modtager prisen…

21/09 2023

Når folketinget åbner den 3. oktober, sker det traditionelt med en gudstjeneste i Christiansborg Slotskirke klokken 10.00, hvor ministre,…

18/09 2023

Kirkeminister, minister for landdistrikter og minister for nordisk samarbejde Louise Schack Elholm rejser den 18.-21. september 2023 til Grønland.

14/09 2023

En bred kreds af folketingets partier er enige om at muliggøre en tilpasning af det nationale testcenter for store vindmøller ved Høvsøre. Det skal…

01/09 2023

Nu har du mulighed for at nominere de kandidater til Landdistriktsprisen, som du synes lægger et stort arbejde i at skabe positiv udvikling i dit…

30/08 2023

I dag åbner minister for landdistrikter, Louise Schack Elholm, for anden ansøgningsrunde til Landdistriktspuljen 2023.