Mulighed for udendørs gudstjenester for folkekirken og andre trossamfund

   

Folkekirken og andre trossamfund får nu mulighed for at gennemføre udendørs arrangementer, begivenheder, aktiviteter mv. for flere end 50 personer, hvis deltagerne i det væsentlige sidder ned.

Det følger af en ny bekendtgørelse fra Sundheds- og Ældreministeriet, som er udsendt som led i den gradvise genåbning af Danmark. Ændringerne træder i kraft den 9. juni 2020 og giver for eksempel mulighed for at afholde gudstjenester og lignende i præstegårdshaver eller på andre arealer, som kirken eller trossamfundet råder over.

Den nye bekendtgørelse giver også mulighed for at være flere tilstede ved indendørs aktiviteter i kirker, synagoger, moskeer og andre lokaler, som folkekirken og andre trossamfund råder over, hvis deltagerne i det væsentlige knæler eller sidder ned.

Kirkeminister Joy Mogensen glæder sig over de nye regler:

- Folkekirken og andre trossamfund har ligesom danskerne i øvrigt taget truslen fra coronavirusen meget alvorligt og har taget et stort medansvar for håndteringen af krisen. Og det er vigtigt, at vi alle sammen fortsætter med at holde afstand og huske hygiejne, når vi er sammen. Det er den ansvarsbevidsthed, der gør, at vi nu kan udvide genåbningen af kirke- og troslivet yderligere, både indendørs og udendørs. Det er der grund til at glæde sig over.

Udendørs aktiviteter, hvor deltagerne ikke i det væsentlige sidder ned, skal fortsat overholde forsamlingsforbuddet på højst 50 personer. Det gælder dog ikke begravelser og bisættelser, der som hidtil er undtaget fra forsamlingsforbuddet på højst 50 personer, uanset om deltagerne står op eller sidder ned.

Ved indendørs aktiviteter har der hidtil været adgang for højst 1 deltager pr. 4 kvm gulvareal i det pågældende lokale. Det gælder stadig, hvis deltagerne står op eller går rundt. Men arealkravet ændres nu til 1 deltager pr. 2 kvm gulvareal, hvis deltagerne i det væsentlige sidder ned.

Religiøse ceremonier og menighedsaktiviteter er i øvrigt omfattet af de retningslinjer for en ansvarlig genåbning, der gælder for folkekirken og andre trossamfund. Det betyder blandt andet, at der bør holdes 1 meters afstand mellem deltagere, som ikke til daglig er i tæt kontakt, og 2 meter hvis der synges.

Forbuddet mod store arrangementer med over 500 deltagere gælder fortsat for alle aktiviteter i folkekirken og andre trossamfund, også ved begravelser og bisættelser.

Læs den nye bekendtgørelse fra Sundheds- og Ældreministeriet her.

Læs de opdaterede retningslinjer for en ansvarlig genåbning af folkekirken og andre trossamfund her.

 

Nyhedsarkiv

22/09 2023

Ministeren For landdistrikter Louise Schack Elholm er med til fejringen, når den midtjyske landsby Sparkær lørdag den 23. september modtager prisen…

21/09 2023

Når folketinget åbner den 3. oktober, sker det traditionelt med en gudstjeneste i Christiansborg Slotskirke klokken 10.00, hvor ministre,…

18/09 2023

Kirkeminister, minister for landdistrikter og minister for nordisk samarbejde Louise Schack Elholm rejser den 18.-21. september 2023 til Grønland.

14/09 2023

En bred kreds af folketingets partier er enige om at muliggøre en tilpasning af det nationale testcenter for store vindmøller ved Høvsøre. Det skal…

01/09 2023

Nu har du mulighed for at nominere de kandidater til Landdistriktsprisen, som du synes lægger et stort arbejde i at skabe positiv udvikling i dit…

30/08 2023

I dag åbner minister for landdistrikter, Louise Schack Elholm, for anden ansøgningsrunde til Landdistriktspuljen 2023.