Salmedigter modtager Mette Madsens Legat

Salmedigter Lisbeth Smedegaard Andersen modtog torsdag den 17. august forhenværende kirkeminister Mette Madsens legat til støtte for kirkelige, skabende og udøvende kunstnere, der gives som påskønnelse af den kunstneriske indsats.

Med legatet følger 75.000 kroner, som salmedigter Lisbeth Smedegaard Andersen modtog under legatuddelingen i Kirkeministeriet.

 

I en tale ved arrangementet i kirkeministeriet begrundede Iben Krogsdal fra legatbestyrelsen valget med, at Lisbeth Smedegaard Andersen i årtier har bidraget væsentligt til salmedigtingen i Danmark. Samtidig formår hun at bygge videre på en tradition.

Legatmodtager Lisbeth Smedegaard Andersen takkede for legatet og bemærkede, at Mette Madsen udviste fremsyn, da hun stiftede det, så salmesang og den kirkelige musik kunne udvikle sig og fortsætte.  

Om Mette Madsens legat

Kirkeminister Mette Madsens Fond blev etableret i 2017 og uddeler årligt Mette Madsens legat. Mette Madsen var kirkeminister i regeringen Poul Schlüter I fra 1984-1988.

Efter stifterens ønske er Kirkeministeriets departementschef formand for legatbestyrelsen. Herudover består bestyrelsen af salmedigter Iben Krogsdal og organist Lars Sømod Jensen. Legatet kan ikke ansøges, med uddeles årligt efter bestyrelsens beslutning til kirkelige musikere, sangere, digtere og komponister, herunder grupper og ensembler, som påskønnelse for deres kunstneriske indsats.

Nyhedsarkiv

22/09 2023

Ministeren For landdistrikter Louise Schack Elholm er med til fejringen, når den midtjyske landsby Sparkær lørdag den 23. september modtager prisen…

21/09 2023

Når folketinget åbner den 3. oktober, sker det traditionelt med en gudstjeneste i Christiansborg Slotskirke klokken 10.00, hvor ministre,…

18/09 2023

Kirkeminister, minister for landdistrikter og minister for nordisk samarbejde Louise Schack Elholm rejser den 18.-21. september 2023 til Grønland.

14/09 2023

En bred kreds af folketingets partier er enige om at muliggøre en tilpasning af det nationale testcenter for store vindmøller ved Høvsøre. Det skal…

01/09 2023

Nu har du mulighed for at nominere de kandidater til Landdistriktsprisen, som du synes lægger et stort arbejde i at skabe positiv udvikling i dit…

30/08 2023

I dag åbner minister for landdistrikter, Louise Schack Elholm, for anden ansøgningsrunde til Landdistriktspuljen 2023.