Tre-dobbelt markering af den 29. august i Mindelunden Ryvangen

   

Hvert år markeres årsdagen for samarbejdspolitikkens ophør under besættelsen i Mindelunden Ryvangen.

Men årets markering bliver speciel – et større renoveringsarbejde af bl.a. Store Gravfelt, hvor 105 modstandsfolk ligger begravet, er nu afsluttet, og en helt ny formidlings-og velfærdsbygning er opført.

Den 29. august bliver bygningen indviet, og 75-året for genbegravelsen af modstandsfolkene i gravfeltet bliver markeret samtidig med den sædvanlige markering af årsdagen for samarbejdspolitikkens ophør.

Den nye formidlings-og velfærdsbygning imødekommer et stort behov – den vil sætte Mindelunden i stand til at tilbyde tidssvarende undervisningsfaciliteter til skole- og gymnasieklasser. Formidlingsbygningen vil ud over undervisning også byde besøgende indenfor i forbindelse med foredrag og andre arrangementer med offentlig adgang.

Mindelundens ansatte får i velfærdsbygningen adgang til omklædnings- og køkkenfaciliteter, som imødekommer arbejdsmiljølovgivningen.

Mindehøjtideligheden den 29. august begynder kl. 14, hvor formand for De Allieredes Danske Våbenfæller, Jan Kaare Christensen, og formand for Frihedskampens Mindefond, Christian Eugen Olsen, vil holde taler. Københavns biskop, Peter Skov-Jakobsen, vil markere 75-året for genbegravelserne ved Store Gravfelt, og kirkeminister Joy Mogensen vil lægge en krans på vegne af Kirkeministeriet.

Af hensyn til COVID-19 og forsamlingsforbuddet er der opsat en afspærring omkring Store Gravfelt og mindesmærkerne under selve mindehøjtideligheden. Det vil dog være muligt at lytte til dagens talere og korsangere via opstillede højttalere fra den anden side af afspærringen. Der henvises til sundhedsmyndighedernes anbefalinger om at holde god afstand.

Efter mindehøjtideligheden går de inviterede gæster til den nye formidlingsbygning, hvor Kirkeminister Joy Mogensen vil indvie formidlingsbygningen. 

For nærmere information om indvielse og mindehøjtidelighed henvises til:

Anna Wagn, Formidlings- og kommunikationsansvarlig i Mindelunden, aw@km.dk, 61615705