Chefen for Folkekirkens It fratræder med udgangen af 2021

 

Efter godt 25 år som leder af Folkekirkens It har IT-chef Torben Stærgaard valgt at fratræde sin stilling.

Torben Stærgaard har gennem et kvart århundrede bidraget væsentligt til introduktionen og udviklingen af it i folkekirken. Torben Stærgaard har blandt andet spillet en central rolle i forbindelse med digitaliseringen af kirkebøgerne og med etableringen af Kirkenettet, som binder folkekirkens over 4000 arbejdsstationer sammen og stiller en række centrale it-systemer til rådighed for folkekirkens endnu flere ansatte, valgte og frivillige. Siden 2017 har Torben Stærgaard desuden stået i spidsen for en omfattende organisatorisk og strategisk transformation af Folkekirkens It fra en driftsorienteret it-afdeling til en bruger- og udviklingsorienteret it-organisation.

Departementschef Christian Dons Christensen udtaler: 

- Torben Stærgaard har spillet en uvurderlig rolle for, at folkekirken i dag nyder godt af moderne og tidssvarende it-systemer og af en professionel og effektiv it-organisation. Torbens lune, lydhørhed og fornemmelse for folkekirkens aktuelle og langsigtede behov har gjort ham yderst vellidt og respekteret blandt alle samarbejdspartnere både i og uden for folkekirken. Der er derfor grund til at takke Torben varmt for sit store og utrættelige arbejde for folkekirken og Kirkeministeriet gennem rigtig mange år. Torbens energi, engagement og arbejdsevne er uovertruffen, og han bliver svær at følge efter. Men jeg har også stor forståelse for, at Torben synes, at tiden nu er inde til at stoppe. Vi går nu efter sommerferien i gang med at se os om efter en ny IT-chef.”

Torben Stærgaard fylder 72 år i februar 2022 og ser frem til at kunne bruge mere tid på børn og børnebørn og på sejlsport og andre projekter. Det bliver heller ikke et endeligt farvel til folkekirken for Torben Stærgaard, som netop er blevet valgt ind i menighedsrådet i Dragør Kirke. 

Torben Stærgaard udtaler:

- Det er med en god portion vemod, at jeg siger farvel til Folkekirkens It, som har været min arbejdsplads i godt 25 år. Men tiden er også kommet til at give stafetten videre og til at give mig selv tid til nogle af alle de andre ting, som giver livet værdi. Jeg har været meget glad og beæret over at have været med i digitaliseringen i Kirkeministeriet og folkekirken siden den første begyndelse i 1990’erne. Og jeg kommer i særlig grad til at savne det gode samarbejde med folkekirkens mange aktører og alle de dygtige kollegaer i Kirkeministeriet.