Kirkeminister, minister for landdistrikter og minister for nordisk samarbejde besøger Grønland

Kirkeminister, minister for landdistrikter og minister for nordisk samarbejde Louise Schack Elholm rejser den 18.-21. september 2023 til Grønland.

Her skal hun som minister for nordisk samarbejde mødes med Grønlands Naalakkersuisoq for Udenrigsanliggender, Erhverv og Handel Vivian Motzfeldt for bl.a. at tale om grænsehindringer i rigsfællesskabet og om nordisk samarbejde.

Besøget omfatter også møde med Grønlands Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur og Kirke Aqqaluaq B. Egede. Der vil bl.a. være en gensidig orientering om spørgsmål relateret til kirke i Danmark og Grønland.

 

Ministeren mødes også med Naalakkersuisoq for Sociale Anliggender, Arbejdsmarked og Indenrigsanliggender Jess Svane for at drøfte landdistrikter i Danmark, samt bygder og indenrigsområdet i Grønland.

Ministeren udtaler i den forbindelse:

”Jeg ser frem til igen at besøge det smukke Grønland og drøfte forhold, der angår nordiske forhold, landdistrikter og kirke. Alle områder som giver samfundet en sammenhængskraft både i Danmark og i Grønland.

Der vil helt sikkert blive tale om et udbytterigt besøg, hvor vi skal drøfte det, der har betydning for mennesker i deres hverdag, lige fra at fjerne grænsehindringer i rigsfællesskabet til at forbedre vilkårene for landdistrikterne.

Særligt ser jeg frem til at følge op på regeringsgrundlaget og fortsætte samarbejdet om at fjerne grænsehindringer inden for rigsfællesskabet. Det er en vigtig prioritet, fordi grænsehindringer hæmmer mobiliteten, og skaber unødige begrænsninger for vores borgere og virksomheder.

Danmark og Grønland ser ens på mange forhold, og vi er enige om, at vi begge har en stærk fortælling, når det drejer sig om at bidrage Nordisk Ministerråds 2030-vision om at blive den mest bæredygtige og integrerede region i verden.”

 

Under besøget mødes Louise Schack Elholm også med grønlandske unge og Nordens Institut i Grønland (NAPA), hvor mulighederne i det nordiske kultursamarbejde skal drøftes. Der vil også være mulighed for at drøfte muligheder for erhvervsvækst i regionen, når ministeren besøger Vestnordenfonden.

Nyhedsarkiv

22/09 2023

Ministeren For landdistrikter Louise Schack Elholm er med til fejringen, når den midtjyske landsby Sparkær lørdag den 23. september modtager prisen…

21/09 2023

Når folketinget åbner den 3. oktober, sker det traditionelt med en gudstjeneste i Christiansborg Slotskirke klokken 10.00, hvor ministre,…

14/09 2023

En bred kreds af folketingets partier er enige om at muliggøre en tilpasning af det nationale testcenter for store vindmøller ved Høvsøre. Det skal…

01/09 2023

Nu har du mulighed for at nominere de kandidater til Landdistriktsprisen, som du synes lægger et stort arbejde i at skabe positiv udvikling i dit…

30/08 2023

I dag åbner minister for landdistrikter, Louise Schack Elholm, for anden ansøgningsrunde til Landdistriktspuljen 2023.

29/08 2023

66 ansøgere fra hele landet får i dag positivt svar på deres ansøgninger om støtte fra Kirkeministeriets Landdistriktspulje.